MAKETA VULKANA, HUNSKO NASELJE, MIKOORGANIZMI: Subotički đaci prikazali lepšu stranu nauke

J. L.

13. 02. 2023. u 10:41

U SUBOTIČKOJ školi "Kizur Ištvan" održan je peti "Festival nauke".

МАКЕТА ВУЛКАНА, ХУНСКО НАСЕЉЕ, МИКООРГАНИЗМИ: Суботички ђаци приказали лепшу страну науке

foto:J.L.

Već pet godina „Festival nauke“ okuplja brojne učenike koji prezentuju ono što su tokom godine učili na časovima i sekcijama.

- Želimo da pokažemo da je svaki predmet zanimljiv za sebe i da probudimo znatiželju kod dece. Iz svakog predmeta dete može da nađe neki segment koji ga interesuje, da ga dalje istražuje i da mu se posveti. A mi smo tu da ih podržimo i razvijemo njihova interesovanja – poručuje Zoran Vujković, profesor tehnike, tehnologije i infrmatike.

Maketa hunskog naselja, aktivni vulkani, mikroorganizmi ispod mikroskopa bili su samo neki od eksponata koje su predstavili subotički đaci.

- Zaista su se jako potrudili i napravili maketu prapostojbine Huna iz 4.i 5. veka, pokazali kako su oni živeli. Dosta je dugo trajalo ali su zaista sjajni  - ponosno će nastavnica istorije Hajnalka Kajdoči. - Stariji đaci su mlađima pripremili slike istorijskih likova o kojima učimo za bojenje. Tako će i oni, na njima prilagođen način,naučiti i upamtiti fragmente iz istorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)