ĐACI SE UČE KULTURI SEĆANJA: U školama obeležena Nedelja sećanja i zajedništva

Lj.B.

21. 05. 2024. u 12:06

Osnovne i srednje škole u Srbiji od 7. do 10. maja obeležile su različitim aktivnostima Nedelju sećanja i zajedništva.

ЂАЦИ СЕ УЧЕ КУЛТУРИ СЕЋАЊА: У школама обележена Недеља сећања и заједништва

Foto: Novosti

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, škole su tokom tog perioda realizovale različite aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u Duboni i Malom Orašju i zločina u Niškoj Banji.

U školama su organizovane različite radionice na kojima su učenici mogli da izraze svoja razmišljanja i emocije o temama sećanja i zajedništva kroz slike, pesme, eseje ili dramske predstave. Takođe su organizovane humanitarne i volonterske aktivnosti, kao i ekološke akcije.

Škole dostavljaju Ministarstvu prosvete video-snimke, fotografije i druge materijale o realizovanim aktivnostima. Deo pristiglih radova učenika možete pogledati na linku OVDE.

Zahvaljujemo se svima koji su dostavili materijale i pozivamo i ostale škole da dostave svoje materijale o sprovedenim aktivnostima.

Održavanje Nedelje sećanja i zajedništva predložila je Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije.

Osnovne i srednje škole aktivno su učestvovale u ovim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura