NACIONALNI prosvetni savet smatra da, kada je reč o primeni rodno osetljivog jezika u udžbenicima, treba poštovati stav lingvistike i srbistike.

Komentari (9)

Mama

16.08.2022. 10:59

Dosta tog pomodarstva! Jezik=narod!!! Dokle mislite da skrnavite SRPSKI JEZIK? Jel i to uslov za ulazak u EU? Ko se to dodvorava kojekakvim inovatorima-neznalicama? Jeste li culi za referendum??? Iiiii ???

Sanja

16.08.2022. 11:38

Okreću žene protiv muškaraca, homoseksualce protiv heteroseksualaca, crnce protiv belaca, mlade protiv starih, glupe protiv pametnih. Ima metode u tom ludilu.

Reaktor

16.08.2022. 12:12

Celu strukturu koja gura ovu nakaradnu paradu sa rodno osetljivim jezikom treba oterati na đubrište istorije. Jezik se ne može zakonom regulisati. Jezik je živa kolektivna tvorevina i podleže svojim prirodnim i društvenim procesima. Ako hoćemo neku jezičku pravdu za sve polove onda gde su osobe čiji pol nije jasno određen, travestiti i slično? Znači zakon već nije dobar niti kompletan. A zamislite onda kako bi to izgledalo da dodamo i srednji rod?!? Narod se ovih dana buni protiv pederbala koji je mala maca u odnosu na društvenu štetu koju ovaj zakon donosi.

Mile lala

16.08.2022. 12:40

Strucnjakinje su resile sve probleme Srba i Srbije, jos samo da uniste jezik, i gotovo. Nadam se da narod NIKAD nece pristati na ovo unistavanje sebe i svega sto je Srpsko.

Rašo

17.08.2022. 19:12

Језик представља суштину народног бића и отуд и јесте централна тачка напада. Прича о некаквој родној осетљивости је само параван за уништавање и одрођавање језика а то све зарад уништења народа!