MARJANOVIĆ JE ŽIVEO ZA IZLAZAK PRED PUBLIKU: Minja Subota se oprostio od Đorđa Marjanovića

Tanjug

15. 05. 2021. u 19:00

NEMA sumnje da nas je napustila najveća zvezda jugoslovenske pop muzike i naša kultura ostaće uskraćena za iskrenog i voljenog umetnika, rekao je danas Minja Subota povodom smrti Đorđa Marjanovića.

МАРЈАНОВИЋ ЈЕ ЖИВЕО ЗА ИЗЛАЗАК ПРЕД ПУБЛИКУ: Миња Субота се опростио од Ђорђа Марјановића

Foto P. Milošević

Prisećajući se brojnih turneja po čitavom svetu, naročito u Sovjetskom Savezu koje je prošao zajedno sa Đorđem Marjanovićem, Subota naglašava da je preminuli pevač bio potpuno odan pozornici i publici.

- Marjanović je živeo za izlazak pred publiku. Tačno je znao kako da razveseli ljude, prenese im emociju, učini im bolji život na tih dva ili tri sata koliko je nastupao - rekao je Subota i dodao da je Marjanović snimio prvu LP ploču za PGP RTS.

Kako kaže, Marjanović, rođen 1931. godine, bio je prvi u mnogim stvarima.

Prvi je bacio sako u publiku, prvi je zaplesao na sceni, bio je poznat i kao Elvis sa Istoka, a njegova popularnost krajem 50-tih i 60-tih godina u celom svetu bila je neopisiva, rekao je Subota.

On se prisetio da su u Sovjetskom Savezu "bukvalno bežali" od obožavalaca, a da su ih prepoznali "đokisti" i na Brodveju i tražili da se slikaju sa svojim muzičkim idolom.

- Ono što je bio Elvis u Americi i na Zapadu, Đorđe Marjanović je bio u Sovjetskom Savezu, voljen i obožavan. Njegovi nastupi bili su neka vrsta veze sovjetske publike sa zapadnom pop kulturom i rokenrolom - rekao je Subota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)