BILA MU JE NAJVEĆA PODRŠKA: Kako je Đorđe Marjanović upoznao ljubav svog života na turneji po Sovjetskom Savezu

V. M. P.

15. 05. 2021. u 17:42

LEGENDARNI jugoslovenski pevač zabavne muzike i šansonjer Đorđe Marjanović (89) i njegova druga supruga Eli Nikolajevna (78), bili su 55 godina u braku.

БИЛА МУ ЈЕ НАЈВЕЋА ПОДРШКА: Како је Ђорђе Марјановић упознао љубав свог живота на турнеји по Совјетском Савезу

Foto: A. Stanković

Ljubav svog života, Đorđe je upoznao 1965, kada je treći put bio na turneji u Sovjetskom Savezu. Na koncertima su mu, kao gosti, pevali Poljakinja Kristina Tomaševska i Mađarica Marta Bence. Njen prevodilac na čitavoj turneji bila je studentkinja, apsolvent lenjingradskog Filološkog fakulteta Eli Nikolajevna Borisenko.

Dvomesečno druženje sa simpatičnom i skromnom studentkinjom uticalo je da Đorđe promeni pravac i način svog života. Rodila mu je ćerke Natašu i Nevenu, i sina Marka. Bila je i ostala najveća podrška čuvenom Milordu. Kada su se venčali, 11 godina mlađa Eli je morala "metlom" da tera na hiljade obožavateljki koje su im dolazile na vrata stana u Beogradu.

- Đorđe je kao svaki umetnik bio neobuzdan, ali sam ga ja dobro pritegla - govorila je Eli.

On je pak sa druge strane, pričao kako je Eli sve stoički podnela, naročito buljuk žena koje su želele da ga dodirnu, poljube, ćušnu mu svoj broj telefona u ruku:

- Eli je dama koja je držala porodicu na okupu. Iskreno, mislim da je centar svega - ljubav. Sve se radi iz ljubavi.

Tako je Marjanović, iz ljubavi, prestao da se kocka, kada je na samom početku putovanja sa suprugom po Monte Karlu, u kazinu ostavio sav novac namenjen za izlete, poklone, provod u Italiji i - pare za Elinu bundu. Od tada više nije igrao rulet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024