PRIČA O "DEMOKRATIJI": Na Crvenom krstu danas novi naslov na repertoaru kuće

V. V. S.

15. 05. 2021. u 10:51

U SARADNJI Beogradskog dramskog i Novosadaskog pozorišta (Ujvideki sinhaz) nastala je predstava "Demokratija", koju je po tekstu Josifa Brodskog režirao i adaptirao (zajedno sa Slobodanom Obradovićem) Veljko Mićunović: premijera je danas, na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" BDP.

ПРИЧА О ДЕМОКРАТИЈИ: На Црвеном крсту данас нови наслов на репертоару куће

Foto BDP

- Svedočićemo setu scena na putu demokratizacije jednog društva. Postavlja se pitanje da li je danas uopšte moguća demokratija u svetu koji je amoralan, je li u nekim segmentima čak prevaziđena? Poigravali smo se sa groteskom, trudili da neke situacije budu i duhovite, ali naravno, taj smeh postaje gorak na kraju - kaže reditelj Veljko Mićunović.

Hrvatski glumac Ozren Grabarić već je u ovom teatru gostovao u predstavi "Ružni, prljavi, zli" s rediteljskim potpisom Lenke Udovički, a povodom novog angažmana kaže:

- Srećan sam što sam se vratio u BDP. Ovde se dešavaju neke sjajne stvari, postaje mesto pozorišnih susreta. Upoznao sam sada i drage kolege Mađare, prvi put sarađivao sa Veljkom i Tamarom, a Ivana je već moj "stari" partner.

u "Demokratiji" igraju i Arpad Mesaroš, Tamara Aleksić, Ivana Nikolić i Gabor Pongo. Dramaturg je Slobodan Obradović, kompozitor Irena Popović Dragović, a kostime "potpisuje" Jelena Stokuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)