PRIČA O "DEMOKRATIJI": Na Crvenom krstu danas novi naslov na repertoaru kuće

V. V. S.

15. 05. 2021. u 10:51

U SARADNjI Beogradskog dramskog i Novosadaskog pozorišta (Ujvideki sinhaz) nastala je predstava "Demokratija", koju je po tekstu Josifa Brodskog režirao i adaptirao (zajedno sa Slobodanom Obradovićem) Veljko Mićunović: premijera je danas, na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" BDP.

ПРИЧА О ДЕМОКРАТИЈИ: На Црвеном крсту данас нови наслов на репертоару куће

Foto BDP

- Svedočićemo setu scena na putu demokratizacije jednog društva. Postavlja se pitanje da li je danas uopšte moguća demokratija u svetu koji je amoralan, je li u nekim segmentima čak prevaziđena? Poigravali smo se sa groteskom, trudili da neke situacije budu i duhovite, ali naravno, taj smeh postaje gorak na kraju - kaže reditelj Veljko Mićunović.

Hrvatski glumac Ozren Grabarić već je u ovom teatru gostovao u predstavi "Ružni, prljavi, zli" s rediteljskim potpisom Lenke Udovički, a povodom novog angažmana kaže:

- Srećan sam što sam se vratio u BDP. Ovde se dešavaju neke sjajne stvari, postaje mesto pozorišnih susreta. Upoznao sam sada i drage kolege Mađare, prvi put sarađivao sa Veljkom i Tamarom, a Ivana je već moj "stari" partner.

u "Demokratiji" igraju i Arpad Mesaroš, Tamara Aleksić, Ivana Nikolić i Gabor Pongo. Dramaturg je Slobodan Obradović, kompozitor Irena Popović Dragović, a kostime "potpisuje" Jelena Stokuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)