SOVA VEGETARIJANAC I MODERNA PEPELJUGA: Noviteti iz "Odiseje" za male i nešto starije čitaoce

Marina Mirković

11. 05. 2021. u 14:24

KNjIGA za decu "Avanture Sebastijana, sove vegetarijanca" Marka Mastrorilija i Stefanije Montanino u izdanju "Odiseje", namenjena je za početno čitanje, sa ilustracijama u boji koje potpisuje italijanska umetnica Roberta Banino.

СОВА ВЕГЕТАРИЈАНАЦ И МОДЕРНА ПЕПЕЉУГА: Новитети из Одисеје за мале и нешто старије читаоце

Foto Promo

Neobičnu šumu u kojoj žive razne vrste sova - iako se nalazi na periferiji velikog grada, ljudi još nisu uništili. Do sada!

Sovice su primetile veliku tablu na kojoj se najavljuje izgradnja novog tržnog centra. U toj šumi živi i sova Sebastijano, a on krije veliku tajnu. Iako se sve sove hrane miševima i drugim sitnim glodarima, Sebastijano je vegetarijanac i voli da jede povrće i dobru supu, ali to ne sme da prizna svojim drugarima. Sebastijano će jednog dana upoznati vrsnog kuvara, specijalistu za zeleniš, miša Erkolina koji celog života mašta da poseti daleku magičnu livadu na kojoj rastu razne biljke. I tad se u šumi događa čudo. Sova Sebastijano i miš Erkolino postaće prijatelji, pomoći će jedan drugom i udruženim snagama spasti šumu kojoj više nijedan čovek neće moći da naudi.

Autor knjige čije je objavljivanje podržalo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Marko Mastrorili, italijanski je pisac, ornitolog i fotograf, koji se specijalizovao na polju proučavanja ptica grabljivica i godinama je uključen u očuvanje sova. Dobitnik je godišnje nagrade za najboljeg svetskog stručnjaka za sove 2015. godine.

Nešto starijim čitaocima, "Odiseja" s ponosom predstavlja "Gikarelu", prvi roman u nizu modernih bajki Ešli Poston - "modernu Pepeljugu" koja predstavlja savršen roman za svakoga ko se makar jednom osetio kao autsajder.

Foto Promo

Ela Vitimer živi za "Zvezdana polja", kultnu naučnofantastičnu seriju koju je nekad gledala sa ocem. Kada vidi najavu za kosplej takmičenje povodom novog filma inspirisanog serijom, odlučuje da se prijavi. Nagrada za pobednike je prisustvo čuvenom kosplej balu koji je osnovao njen pokojni otac i susret sa glumcem koji u filmu igra njenog omiljenog junaka, princa Karmindora. Iako je nezadovoljna izborom glumca, Ela će iskoristiti očev stari kostim koji je pronašla na tavanu i novac koji je uštedela radeći u "Magičnoj bundevi", pokretnom kiosku sa hranom. Mora pobediti na takmičenju, ali kako? Maćeha je sigurno neće pustiti da ide a njene grozne polusestre žele da odu na bal samo da bi upoznale veliku filmsku zvezdu.

Mladi glumac Darijen Friman obožavao je susrete fanova... a onda je postao zvezda. Sada ti susreti podrazumevaju beskonačno davanje autograma i ne baš prijatne razgovore. Uloga Karmindora bila mu je najveća želja, ali stari fanovi "Zvezdanih polja" odmah su ga otpisali kao još jednog lepuškastog glupana. Bliži se kosplej bal i Darijen počinje da veruje da su u pravu... a onda upoznaje devojku koja će ga uveriti da greše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024