ŽIKIN "TRAG DIVLJAČI": Završeno snimanje filma Nenada Pavlovića po motivima proze njegovog oca

A. P.

19. 04. 2021. u 10:16

KADROVIMA iz centra Beograda, pre nekoliko dana završeno je snimanje filma "Trag divljači", reditelja Nenada Pavlovića, rađenog po motivima proze njegov oca Živoja Žike Pavlovića, a u produkciji kuće "Režim" Miloša Avramovića. Tokom šest nedelja film je sniman na autentičnim lokacijama u Nišu, Knjaževcu, Zaječaru i Beogradu.

ЖИКИН ТРАГ ДИВЉАЧИ: Завршено снимање филма Ненада Павловића по мотивима прозе његовог оца

U filmu učestvovala velika glumačka ekipa / Foto Promo

- Pandemija nam je zadala mnogo udaraca, a najveći je svakako bila nemogućnost glumca Uliksa Fehmiua da tumači jednu od glavnih uloga zbog zaraze kovidom 19. Miloš Timotijević se herojski prihvatio teškog zadatka da zameni kolegu, uz svega dva dana pripreme za vrlo kompleksnu ulogu. Uprkos svemu, uspeli smo da film snimimo u planiranom roku - istakao je reditelj Nenad Pavlović, koji je naglasio da za njega posebnu važnost i simboliku ima činjenica da je snimanje filma završeno baš 15. aprila, na dan rođenja njegovog oca, Živojina Žike Pavlovića.

Scenario za "Trag divljači" napisao je reditelj Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a naslov je "pozajmio" iz naslova očevog romana.

- Zvučalo mi je kao dobro ime za film, koje istovremeno ostvaruje vezu sa stvaralaštvom mog oca i simboliše radnju na više nivoa, dok se adaptacija zapravo oslanja na nekoliko drugih Žikinih romana, kao što su "Lapot", "Lov na tigrove", "Vašar na Svetog aranđela"...

Glavne uloge u filmu tumače Radivoje Raša Bukvić i Predrag Miki Manojlović. U "Tragu divljači" igra i Žikina ćerka Milena Pavlović, kao i Dragan Bjelogrlić, Nada Šargin, Milena Radulović, Filip Šovagović, Srđan Žika Todorović i mnogi drugi.

NOVINARI I UDBA NA ZADATKU

RADNjA filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Glavni likovi su Jugoslav (Bukvić), ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije, i Blagoje (Manojlović), potpukovnik Udbe pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!