JEDINI IZLAZ, A MNOGO TAJNI: Posle uspeha filma, ovog vikenda stiže i serija na Superstar TV, a 24. aprila na RTS 1

J. BANjANIN

17. 04. 2021. u 11:19

POSLE velikog bioskoskog uspeha, psihološki triler "Jedini izlaz", koji je u doba pandemije pogledalo više od 60.000 ljudi, stiže na male ekrane kao istoimena serija.

ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ, А МНОГО ТАЈНИ: После успеха филма, овог викенда стиже и серија на Суперстар ТВ, а 24. априла на РТС 1

Ekipa serije „Jedini izlaz” / Foto Darko Nikolić

Proširena verzija filma "upakovana" je u deset epizoda, koje će se emitovati vikendom od 17. aprila, u 21.00, na kanalu Superstar TV i od 24. aprila, u 20.05, na RTS 1. Režiju potpisuje Darko Nikolić, kome je ovo rediteljski debi, a scenario dramaturg i pisac Marko Popović, poznat i po krimi-romanu "Jedan pogrešan korak".

Snimanje je na raznim lokacijama, poput planine Povlen i Splita, trajalo tri meseca i završeno je krajem 2019, a prvobitno planirana premijera filma pomerena je sa proleća prošle na februar ove godine. Glavnu junakinju, Anu Kolar, tumači Anđelka Prpić, zvezda komičnog žanra, koju prvi put gledamo u dramskoj ulozi.

- Već u prvom čitanju scenarija, ulogu Ane Kolar video sam kao lik Klaris, koji je igrala maestralna Džodi Foster u "Kad jaganjci utihnu". Dakle, kao naizgled nežnu, krhku osobu, sa providnim, bezizražajnim licem koje do finalnog raspleta krije kakvu snagu nosi i koliko će biti spremna da se bori. Taj prvi utisak se nije promenio ni tokom daljih priprema i verujem da će i gledaoci shvatiti sličnost između ova dva lika. Isto tako, već u prvom čitanju sam video Anđelku u ulozi Ane Kolar jer je odlična glumica, koja je sticajem okolnosti prepoznata isključivo kao komičarka. Očekivano, dobijao sam od kolega i saradnika mnogo dobronamernih komentara da razmotrim svoj izbor i saveta da ne rizikujem toliko sa kastingom. Nisam se predomislio, a Anđelka je pokazala da je saradnik kakvog samo možete poželeti - vredna, posvećena, pouzdana, tačna i veoma je precizno odigrala Anu - objasnio je za "Novosti" Darko Nikolić.

Anđelka Prpić / Foto Darko Nikolić

Priča počinje velikim požarom u beogradskom noćnom klubu "Jedini izlaz" u kome je stradalo 12 osoba. Ana Kolar je te kobne noći bila u klubu sa suprugom Sašom (Janko Popović Volarić), jednim od vlasnika moćne advokatske kancelarije. Saša je poginuo, a Ana je doživela teško trovanje ugljen-monoksidom zbog koga je bila u komi i ne seća se šta se dogodilo. Ana nastavlja da živi sa sinom Lukom (Andrija Bošković), ali ne može da se pomiri sa gubitkom, pa ima česte noćne more i napade panike. Šest godina kasnije, neposredno posle izricanja presude vlasniku kluba, Ana od nepoznatog pošiljaoca dobija imejl sa video-snimkom u kome prepozna svog pokojnog muža. Nove informacije dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, kao i porodici Kolar. Verujući da je Saša živ i da je cela priča oko njegove pogibije nameštaljka, Ana bez razmišljanja kreće u potragu za njim i dolazi do saznanja koja samo potvrđuju njenu sumnju.

Ljubomir Bandović / Foto Darko Nikolić

Paralelno, iznenadna smrt najboljeg drugara njegove kćerke uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljubomir Bandović) u lanac zločina, koji, čini se, počinje misterioznim nestankom mlade advokatice pre šest godina. Dok je sve protiv njih, dvoje junaka počinje zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.

Iako je imala naizgled idealan život, sudbinom Ane Kolar upravljali su svi drugi osim nje same, a reditelj Darko Nikolić je istakao da priča pokazuje kako izgleda kada se to promeni:

- Vidimo kako se Ana osvestila i uzela stvari u svoje ruke. Uspeh filma biće potpun ako samo jedna žena, podstaknuta njenim primerom, odluči da preuzme kontrolu nad sopstvenim životom. Anđelkina uloga, uklopljena u interesantnu i napetu triler priču o istoriji dve porodice, zapravo je priča o bolnom i napornom procesu transformacije žene iz položaja žrtve u poziciju pobednika. Transformacija Ane Kolar može biti i promena svake ugnjetavane žene, koje, nažalost, tako često možemo sresti u našem okruženju.

Boris Komnenić / Foto Darko Nikolić

Najintrigantniji u "Jedinom izlazu" su priča, neizvesnost i obrt posle kog svi karakteri postaju nešto drugo i pokazuju ono što niko ne bi mogao da poveruje da čuči u njima. Brojne likove igraju glumci iz Srbije i regiona, a među njima su Danica Maksimović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Vanja Ejdus, Radoslav Milenković, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Slobodan Beštić, Toni Mihajlovski, Marinko Prga, Klara Hrvanović, Nives Ivanković, nedavno preminuli Boris Komnenić i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024