VOJVOĐANSKI FESTIVAL SLAVI JUBILEJ: Svečano otvaranje i zatvaranje možete pratiti i onlajn

V. V. S.

12. 04. 2021. u 13:33

JUBILARNI sedamdeseti Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, održaće se od 19. do 26. aprila, u nešto izmenjenom konceptu u odnosu na prethodna dva izdanja: umesto u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović" Zrenjanin, ovogodišnji Festival izmestiće igranje odabranih predstava (selektor Slobodan Savić) u pozorišta širom vojvođanskih gradova - u Novi Sad, Suboticu, Sombor i Vršac, dok će se u Zrenjaninu, kao gradu domaćinu, svečano otvoriti i zatvoriti.

ВОЈВОЂАНСКИ ФЕСТИВАЛ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ: Свечано отварање и затварање можете пратити и онлајн

FOTO: Festival profesionalnih pozorišta Vojodine

Devet pozorišta Vojvodine, koliko ih učestvuje na ovogodišnjem Festivalu, izvešće 12 predstava - sedam dramskih i četiri za decu u takmičarskoj konkurenciji, i jednu u čast nagrađenih.

Budući da su protivpandemijske mere i dalje na snazi, odlukom Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine predstave se igraju u matičnim pozorištima selektovanih predstava (prošlogodišnja selekcija preneta je na ovu godinu), dok se svečano otvaranje Festivala i promocija publikacije “70 Susreta festivala pozorišta Vojvodine" (D. Penčić Poljanski i G. Ibrajter) i zatvaranje Festivala sa dodelom nagrada održava u NP „Toša Jovanović”.

Publici koja neće moći da gleda predstave u teatrima zbog ograničenog broja mesta u salama, omogućeno je ove godine online praćenje svečanog otvaranja i zatvaranja festivala na facebook stranici NP "Toša Jovanović", na kojoj će se objavljivati i raspored igranja i Katalog Festivala, kao i Dnevnik Festivala , sa aktuelnim festivalskim dešavanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)