HITOVI IZ KANA I BERLINA: Prolećno onlajn izdanje festivala autorskog filma

A. P.

08. 04. 2021. u 11:18

ХИТОВИ ИЗ КАНА И БЕРЛИНА: Пролећно онлајн издање фестивала ауторског филма

Foto Promo

PROLEĆNO izdanje Festivala autorskog filma, koje se održava onlajn od 9. do 17. aprila na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, tokom devet dana prikazaće devet filmova sa poslednjih izdanja festivala u Kanu, Berlinu i Veneciji, kao i dva remasterizovana jugoslovenska klasika.

Onlajn publika moći da gleda film "Smrt filma, a i mog oca" (u režiji Danija Rosenberga), hibridnu kombinaciju fikcije i stvarnosti u kojoj reditelj prati poslednje dane svog oca kamerom, trudeći se da zamrzne vreme i naoruža se protiv nadolazeće tuge. Na programu je i "Novi poredak", novi igrani film meksičkog reditelja Mišela Franka, koji je osvojio Srebrnog lava u Veneciji.

JUGOSLOVENSKI KLASICI

U PROGRAMU su i restaurirane verzije jugoslovenskih klasika, koji se prikazuju sa željom da se podseti na filmsko blago regije: film "Pavle Pavlović" Puriše Đurđevića iz 1975. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Avelinu i Trstu i "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića iz 1977. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Vrnjačkoj Banji i Kanu.

Tu je i debitantski igrani film Filipa Jurijeva "Mladi kitolovac", nagrađen u Veneciji, o tinejdžeru koji živi u izolovanom selu na Beringovom moreuzu. Sa festivala u Berlinu u programu su filmovi "Sluge režima" (Ivana Ostrohovskog) o epizodi iz života mladih verskih službenika rastrzanih između Katoličke crkve i vladajućeg Komunističkog režima osamdesetih u Čehoslovačkoj, kao i debitantski igrani film Žanet Nordal "Krvne veze". Na programu su i dva dokumentarca, "Jedna od nas" i "Mala devojčica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)