JAVNO ČITANJE DRAME „IDENTITET“: Projekat „Frankofonija i Narodno pozorište“

V.V.S.

24. 03. 2021. u 16:57

U OKVIRU projekta „Frankofonija i Narodno pozorište“, 25. marta na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog poorišta, biće održano javno čitanje francuske savremene drame „Identitet“ Žerara Votkinsa (prevod Marije Karaklajić i Anđelke Nikolić ) i u režiji Ane Grigorović.

ЈАВНО ЧИТАЊЕ ДРАМЕ „ИДЕНТИТЕТ“: Пројекат „Франкофонија и Народно позориште“

Foto: Narodno pozorište

Mladi evropski par Marion i Andre Klajn imaju visoko obrazovanje, nemaju zaposlenje i žive u nemaštini. Marion Klajn je izgubila apetit i ne može više da jede. Andre Klajn na etiketi vinske boce saznaje da mogu da zarade novac ukoliko odgovre na jedno pitanje. To pitanje će ih navesti na potragu za sopstvenim identitetom koji će uzdrmati njihovu egzistenciju i ljubavni odnos...

U podeli su Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)