ANDRIJA NOTOM OSVAJA LONDON: Veliki uspeh pijaniste iz Valjeva

Branko Puzović

07. 03. 2021. u 09:53

ANDRIJA Tanasković, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole "Živorad Grbić" u Valjevu, klasa klavira, jedan je od pobednika renomiranog svetskog takmičenja mladih pijanista Grand Prize Virtuoso u Londonu.

АНДРИЈА НОТОМ ОСВАЈА ЛОНДОН: Велики успех пијанисте из Ваљева

Foto Privatna arhiva

Kao jednog od najboljih, Andriju očekuje koncert u jednoj od najpoznatijih koncertnih sala u svetu, na sceni čuvenog "Rojal Albert hola" u Londonu.

Tanasković je učenik klavira u klasi profesora Slavice Rajevac i Ivana Mitrovića.

Jedan je od najuspešnijih predstavnika klavirskog odseka u istoriji valjevske muzičke škole, a u Londonu je trijumfovao u konkurenciji više od 250 mladih pijanista iz celog sveta. I pre tri godine, na predlog profesora Slavice Rajevac, učestvovao je na ovom takmičenju, koje je održano u Salcburgu u Austriji, takođe pobedio i nastupio u čuvenoj koncertnoj dvorani Mozarteum Concert Hall!

POTVRDA TALENTA

- USPEH Andrije Tanaskovića velika je potvrda njegovog talenta, ali i usmerenog, stručnog i posvećenog rada profesora - kaže mr Suzana Radovanović Perić, direktorka MŠ "Živorad Grbić".

- Nagrada je nesumnjivo vrlo značajan uspon na novi vrh u njegovom pijanističkom razvoju, što često ostaje nedosanjani san mnogih koji se bave muzikom.

- Nagrada u Londonu stigla je u pravom trenutku, kao podstrek i ohrabrenje, jer od početka pandemije korone nisam imao priliku da nastupam i da se takmičim, pa sam gubio osećaj sigurnosti koji se gradi godinama kroz koncerte pred publikom - kaže Andrija Tanasković.

PRESTIŽ U londonskoj dvorani nastupaju odabrani, Foto Fejsbuk

- Ove godine planiram, ako situacija dozvoli, da učestvujem na svim značajnim takmičenjima u Srbiji, održim koncerte pred svojom publikom, ali i u drugim gradovima.

Vredno se spremam, vežbam svakoga dana, na sviranje ne gledam kao na obavezu, već kao na dobar trening.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri