IGRA POBEĐUJE I PANDEMIJU: Najavljen 18. beogradski festival igre

M. N. M.

03. 03. 2021. u 23:16

BEOGRADSKI festival igre (BFI) čije će se osamnaesto izdanje odvijati od 23. marta u Beogradu i drugim gradovima Srbije, predstavljen je i najavljen juče u zdanju Skupštine Srbije - čiji je predsedavajući, Ivica Dačić, ovu manifestaciju nazvao jednim od najznačajnijih kulturnih brendova Srbije, ističući da "umetnost može da pobedi" čak i u uslovima pandemije.

ИГРА ПОБЕЂУЈЕ И ПАНДЕМИЈУ: Најављен 18. београдски фестивал игре

Foto Tanjug

- U regionu, a i šire, nema puno manifestacija koje na sličan način promovišu umetničku igru i na jednom mestu okupljaju najveća svetska imena iz te oblasti - rekla je ministarka kulture Maja Gojković, naglasivši da i će i ovogodišnji Festival omogućiti publici u Srbiji da uživa u predstavama poznatih svetskih kompanija, poput prestižnog Njujork siti baleta čija se predstava našla na programu ovogodišnjeg izdanja BFI.

Zvezde, prvake i soliste čuvene trupe publika je željno iščekivala još prošle godine, a sada ćemo ih najzad i gledati u novosadskom SNP i u beogradskom JDP - što će biti prvi njihovi nastupi posle prinudnog spuštanja zavesa na matičnoj im njujorškoj sceni.

Govorili su i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, te ambasadori zemalja čiji umetnici učestvuju na festivalu a koji su iskazali zahvalnost direktorki i idejnom tvorcu BFI, Aji Jung, za energiju i upornost.

Prvi deo 18. festivala održaće se od 23. marta do 15. aprila, dok će druge predstave i prateći programi biti upriličeni tokom jeseni, zbog čega se trajanje BFI 2021. proteže sve do početka oktobra.

Slogani 18. izdanja (#enjoynormal, #enjoylive, #enjoylove, #enjoydance) će se smenjivati, ali svi pozivaju na uživanje u živom nastupu i magiji teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije