URUČENJE "DOBRIČINOG PRSTENA" PETRU BOŽOVIĆU: Svečanost u Narodnom pozorištu u subotu

V.V.S.

25. 02. 2021. u 11:48

NAGRADA Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo „Dobričin prsten“ u 2020. godini, biće dodeljena laureatu Petru Božović u subotu, 27.februara, na svečanosti u foajeu Scene „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta.

УРУЧЕЊЕ ДОБРИЧИНОГ ПРСТЕНА ПЕТРУ БОЖОВИЋУ: Свечаност у Народном позоришту у суботу

V. Danilov

Petar Božović je 33. laureat ovog visokog staleškog priznanja, a ono se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

U konkurenciji za Nagradu bilo je trinaest istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnika, nominovani su i Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Miodrag Krivokapić, Miodrag Krstović, Žarko Laušević, Branislav Lečić, Aleksandar Mihailović, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Saša Torlaković i Tihomir Stanić.

Sedmočlani žiri odluku je doneo u decembru pošle godine tajnim glasanjem, a radio je u sastavu: Mirjana Karanović, prethodni dobitnik, Svetlana Bojković, jedna od prethodnih dobitnika, Vida Ognjenović, predsednik žirija, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić.

Podršku dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a organizaciji svečanosti Narodno pozorište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)