DVOBROJ “LETOPISA MATICE SRPSKE”: Prilozi srpskih književnika

V. V. S.

18. 02. 2021. u 17:40

U NOVOM januarsko-februarskom dvobroju „Letopisa Matice srpske”, u stalnoj rubrici „Poezija i proza”, okupljeni su na jednom mestu prilozi Matije Bećkovića, Milosava Tešića, Gorana Petrovića, Radovana Belog Markovića, Gojka Đoga, Milana Nenadića, Labuda Dragića, Dragana Jovanovića Danilova, kao i izbor iz „Antologije kineske proze 20. veka”.

ДВОБРОЈ “ЛЕТОПИСА МАТИЦЕ СРПСКЕ”: Прилози српских књижевника

Foto N. Karlić

Rubrika „Razgovor” bavi se književnm opusom Tomaša Evertovskog, dok su u “Esejima” mesto našli tekstovi Jovana Delića o Ljubomiru Simoviću, Aleksandra Jovanovića o Milosavu Tešiću i Lune Gradinšćak o Luiz Glik. Tema rubrike „Svedočanstva” su vladika Irinej Bulović i Mihajlo Pupin (autor Ivan Negrišorac), a o Milici Stojadinović Srpkinji pisala je Zlata Kocić. Nova rubrika „Povodi” posvećena je Fjodoru Mihajloviču Dostojevskom, kroz tekstove Zorana Đerića, Želidraga Nikčevića i Volfa Šmida.

Inače, dvobroj “potpisuje” i novo uredništvo: Đorđo Sladoje (glavni i odgovorni urednik), Zoran Đerić, Jelena Marićević Balać, Selimir Radulović i Nenad Šaponja u naredne četiri godine uređivaće “Letopis Maice Srpske”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!