“BRANKOVA POHVALA SVETU”: Porodica čuvenog pesnika organizuje konkrus za najlepšu pesmu

V.V.S.

17. 02. 2021. u 19:31

PORODICA pesnika Branka Miljkovića otvorila je konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu njegovim delom, pod nazivom "Brankova pohvala svetu" .

“БРАНКОВА ПОХВАЛА СВЕТУ”: Породица чувеног песника организује конкрус за најлепшу песму

Foto Privatna arhiva

Povodom šezdesetogodišnjice pesnikove smrti i pedesetogodišnjice nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama, pored konkursa (koji je otvoren do 10. mata) pokrenut je i sajt posvećen Miljkovićevom životu i delu - ističe se u saopštenju porodice.

Cilj sajta je da se posetiocima omogući upoznavanje s pesnikovom biografijom, pruži na uvid raznolika dokumentacija, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti. Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama.

Zainteresovani mogu da se prijave na konkurs preko ovog sajta, a pravo na učešće imaju sa jednom pesmom. Najbolje će izabraće stručni žiri koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković.

Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade, a pobednici će se znati 21. marta, na Svetski dan poezije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!