NESTANAK JEDNE ZEMLJE: Film "Kelti" imaće svetsku premijeru u programu "Panorama" na prestižnom Berlinskom festivalu

A. P.

12. 02. 2021. u 14:27

DEBITANTSKI igrani film Milice Tomović "Kelti" imaće svetsku premijeru u programu "Panorama" na Berlinskom filmskom festivalu.

НЕСТАНАК ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ: Филм Келти имаће светску премијеру у програму Панорама на престижном Берлинском фестивалу

Foto FCS

Čuveni Berlinale se ove godine održava 71. put, a zbog pandemije imaće prilagođeno izdanje. Naime, od 1. do 5. marta, biće održan Industry Event, tokom kog će filmski profesionalci i akreditovani novinari moći onlajn da vide filmove u svim takmičarskim programima. Žiri će tada proglasiti i pobednike, ali će ceremonija dodele nagrada biti organizovana tokom "Letnjeg specijala", od 9. do 20. juna, kada će većina filmova biti prikazana uživo, u bioskopskim salama.

Milica Tomović, Foto Irena Canić

"Kelti" su, po rečima rediteljke Milice Tomović, porodična drama sa elementima komedije, pisana sa željom da se stvori zabavan, lud, nostalgičan i emotivan film "za koji će publika poželeti da se nikada ne završi".

PRETHODNICI

U programu "Panorama" prethodnih godina prikazani su naši filmovi "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, "Šavovi" Miroslava Terzića i "Otac" Srdana Golubovića, dok su 2016. u zvanični program "Forum" bila uvrštena ostvarenja "Dubina dva" Ognjena Glavonića i "Vlažnost" Nikole Ljuce.

- To je film o nestanku jedne zemlje i gubitku identiteta koji su prikazani kroz tri različite generacije unutar jedne porodice i njihove svakodnevne rutine, a tokom priprema rođendanske zabave za najmlađu ćerku. Zamisao je bila da se istovremeno pozabavim i svojim detinjstvom i svojim životom odrasle osobe i da, pružajući tačku gledišta osmogodišnjakinje na taj period, sebi obezbedim priliku da, sada kada sam i sama u tim njihovim godinama, u potpunosti razumem ono kroz šta su moji roditelji prolazili tada - kazala je Milica, koja je, uz Tanju Šljivar, i autorka scenarija.

U "Keltima" igraju Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna