LAKA ŽENA, IDE KOD PSIHIJATRA: Izložili su je medijskom linču, a sada se Hrvati posthumno izvinjavaju Miri Furlan

Srna

27. 01. 2021. u 22:26

GLAVNI urednik zagrebačkog "Globusa" Zdravko Milinović izvinio se posthumno glumici Miri Furlan zbog huškačkog teksta iz 1992. godine i svojevrsnog medijskog linča čuvene glumice.

ЛАКА ЖЕНА, ИДЕ КОД ПСИХИЈАТРА:  Изложили су је медијском линчу, а сада се Хрвати постхумно извињавају Мири Фурлан

Arhiva

- Makar prekasno, duboko se izvinjavamo Miri furlan - piše na naslovnoj strani portala "Jutarnjeg lista", koji je u istoj grupaciji sa "Globusom".

Mira furlan je preminula prošle sedmice, a nakon vesti o njenoj smrti u SAD, u hrvatskoj javnosti se počeo preispitivati odnos prema njoj početkom devedesetih godina.

U Globusu je 1992. godine izašao feljton u tri dela. Jedan je bio pod naslovom "Težak život lake žene", a u tekstu se na nivou trača i ogovaranja kopalo po njenom privatnom životu, prozivana je što odlazi psihijatru, ali i za izdaju Hrvatske, podseća hrvatski portal "Indeks".

Nabrajali su se njeni ljubavni partneri, pisalo o sahrani njene majke, a spomenuto je i to da joj je majka bila jevrejskog porijekla.

Glavni urednik "Globusa" tada je bio Denis Kuljiš.

Drugi nastavak feljtona imao je naslov: "Nespremna na životnu ulogu", a treći "Priča o dva grada".

Povod tim tekstovima bila je činjenica što je Mira Furlan nastupala u pozorištu u Beogradu da bi se, nakon prozivki u hrvatskim medijima, preselila u SAD.

Feljton je objavljivan od kraja januara do sredine februara 1992.

"Globus" u monografskom izdanju povodom 30 godina izlaženja nedeljnika, u kojem su spomenuti neki promašaji, odnos prema Miri Furlan nije spomenuo.

- Tri nastavka feljtona o Miri Furlan nismo spomenuli ni rečju. Sada kada je velika glumica zauvek otišla, kada su se mnogi pa i zluradi setili `Globusovog` učešća u medijskom linču Mire Furlan, vremena u kojem je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu i ostala bez svog zagrebačkog stana, mogli bismo se poklopiti po ušima, ćutati i čekati da sve prođe - napisao je glavni urednik "Globusa".

Milinović je dodao da istina peče i da zato "Globus", makar i prekasno, mora da se duboko pokloni i duboko izvini Miri Furlan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)