UMETNOST I TOKOM ZIME: Otvoren vrt skulptura Ogista Rodena

V.V.S.

18. 01. 2021. u 19:38

PARIŽANI će ove zime moći da uživaju u najlepšem muzeju na otvorenom.

УМЕТНОСТ И ТОКОМ ЗИМЕ: Отворен врт скулптура Огиста Родена

Foto: Printskrin

Kako piše francuski list “Figaro”, posetioci opet mogu da uđu u Vrt skulptura Ogista Rodena, koji je uprava muzeja jesenas zatvorila zbog pandemije korona virusa.

Dela Ogista Rodena (1840-1917) , jednog od najznačajnijih vajara sa kraja 19. i početka 20. veka, izložena su u srcu Pariza. Među njima su najpoznatiji “Mislilac”, “Kapija zla” i “Poljubac”. Vrt se, inače, nalazi u blizini Ajfelove kule, u otmenom osmom arondismanu. Muzej je otvoren je 1919.godine, a oko zgrade smeštene su umetnikove skulpture u prirodnom okruženju punom zelenila, sa jezercetom u sredini.

Između ostalih, u ovom rostoru nalaze se i dela njegove učenice, takođe poznate vajarke Kamij Klodel, kao i kolekcije antičkih dela.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)