PREMIJERA “MOŽDA PREDSTAVA”: Novo na repertoaru u "Dadovu"

V.V.S.

02. 01. 2021. u 15:28

U OMLADINSKOM pozorištu “Dadov” u nedelju (27.decemra) premijerno će biti izvedena predstava neobičnog naziva – “Možda predstava”.

ПРЕМИЈЕРА “МОЖДА ПРЕДСТАВА”: Ново на репертоару у Дадову

Foto: Promo

Režiju ovog triptiha potpisuju reditelji Milan Nešković, Predrag Stojmenović i Marko Čelebić. Sama premijera biće održana u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama, a publika će takođe imati priliku da uživo gleda predstavu na Youtube kanalu Omladinskog pozorišta “Dadov”, a ovom premijerom pozorište će ujedno proslaviti i 62. rođendan.

“Mozda predstava“ zamišljena je kao jedinstveni pozorišni koncept u kome se prepliću scene iz čuvenih drama Šekspira i Pirandela. Osnovna struktura bazirana je na ideji pozorišta u pozorištu, tako što se kroz predstavu prepliću scene iz Pirandelovog komada „Šest lica traže pisca“, „Hamleta“ i „Sna letnje noći“. Ideja je da se kroz sam čin pravljenja jedne predstave, odnosno pozorišnih proba i svega onoga što se suštinski dešava u jednom pozorištu (glumci, reditelj, tehnika, uprava) pozabavimo samim činom kreativnog stvaralaštva. Da li će se predstava u trenutnoj situaciji uopšte održati, da li će reditelj uspeti da okupi glumce, i kako danas postaviti klasiku kada je sve toliko puta već viđeno? Upravo zato, otvara se pitanje koliko nam je pozorište bitno i kako uspeva da se održi u današnjem vremenu, stoga i sam naslov predstavlja upitnu premisu – „Možda predstava“.

Reprize predstave održaće se 28. i 29. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri