MUZEJ VIRTUELNOG SELA: Nagrada Jesenjeg salona Nemanji Lađiću

M. A. K.

15. 12. 2020. u 11:13

NAGRADA tradicionalne Jesenje izložbe, koja se održava u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić" ove godine pripala je umetniku Nemanji Lađiću za rad Museum of skin deep memories ("Muzej površnih zabeleški"), nastao tokom umetnikovog boravka na Likovnoj koloniji u Sićevu.

МУЗЕЈ ВИРТУЕЛНОГ СЕЛА: Награда Јесењег салона Немањи Лађићу

Foto ULUS

Ovo delo prikazuje digitalnu "šetnju kroz imaginarni muzej" u kojem su izloženi 3D modeli pojedinih objekata lokalne seoske arhitekture, i to isključivo na osnovu fotografija koje je umetnik lično zabeležio na terenu.

Ova animacija se, kako je naglašeno u saopštenju ULUS-a, naslanja na Lađićevu višegodišnju umetničku praksu u čijem je centru mnogostrano ispitivanje odnosa fizičkog i digitalnog prostora, kao i prirode uticaja tehnologija i digitalnih manipulacija.

O nagradi je odlučivao žiri u kome su bili Ksenija Jovišević, Tatjana Vujinović, Igor Simić, Ana Vujović, Ivan Petrović, Ranko Travanj, Dragan Rajšić i Nemanja Lađic, a od 36 izlagača, za priznanje je konkurisalo njih osmoro iz užeg izbora. Nagrada je ove godine prvi put dodeljena u virtuelnom prostoru tokom onlajn razgovora o izložbi, organizovanim minule nedelje putem "Zuum" aplikacije, a koji je emitovan preko "Jutjub" ULUS-ovih kanala i društvenih mreža. Umetnički savet ULUS-a, ovogodišnju Jesenju izložbu pod imenom "Upleteni", realizovao je u saradnji sa kustoskinjom Majom Ćirić i njenim asistentom Lavom Mrenovićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna