“LJUBAVNA PESMA” SA LETOVANJA U EGIPTU: Novi roman književnika Srđana Srdića, nagrađivanog autora iz Kikinde

R.Š.

18. 11. 2020. u 15:21

IZDAVAČKA kuća “Partizanska knjiga” izdala je novi roman književnika iz Kikinde Srđana Srdića, koji je prethodnim knjigama već zauzeo visoko mesto u srpskoj savremenoj prozi.

“ЉУБАВНА ПЕСМА” СА ЛЕТОВАЊА У ЕГИПТУ: Нови роман књижевника Срђана Срдића, награђиваног аутора из Кикинде

Foto: Partizanska knjiga

Njegove knjige su nagrađivane i prevedene na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik. 

- Središnje mesto u romanu “Ljubavna pesma” zauzima istraživanje intime, erotskih emocija, mogućnosti opstanka ljubavnog partnerstva u uslovima apsolutne otvorenosti i posvećenosti, ali i kada ti uslovi nisu ispunjeni. Glavni junak odmah na početku knjige istupa iz svog uobičajenog života odlazeći na vansezonsko letovanjeu Egipat, čiji bi navodni ishod trebalo da bude junakovo venčanje. Čitalac će biti svedok niza oniričkih prizora u kojima se glavni junak uživljava u tuđe, publici poznate ljubavne situacije, jednu filmsku i dve životne. Ovom knjigom Srdić se potvrđuje kao pisac koji se i dalje uspešno razvija, menja, napreduje i iznenađuje čitaoce – saopštila je “Partizanska knjiga.

Foto: Partizanska knjiga

Objavljivanje Srdićevog novog romana podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Srdić je professor u kikindskoj gimnaziji, vodi Centar za talente  “Dušan Vasiljev” i član je žirija za dodelu književne nagrade “Dušan Vasiljev”.

Javnosti je poznat i kao humanista, jer je i ove i prošle godine honorar od 40.000 dinara, koliko mu pripada za članstvo u žiriju, poklonio u humanitrane svrhe. Ove godine novac je uplatio za lečenje malene Sofije Markuljević iz Beograda, a prošle je darovao uspešnim učenicima, polaznicima Centra za talente  “Dušan Vasiljev” koji su se plasirali na republička takmičenja. Za sebe kaže da živi “Mikro-naselju, pored Kikinde”. 

OSTALI NASLOVI

Srđan Srdić je autor romana “Mrtvo polje” i “Satori” , zbirki priča “Espirando” i “Sagorevanja”, kao i knjige eseja “Zapisi iz čitanja.  Dobitnik je književnih nagrada: “Ulaznica”, “Laza Lazarević”, “Biljana Jovanović”,” Edo Budiša” i stipendije iz “Fonda Borislav Pekić”. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)