POVRATAK LEGENDE O SEDAM ŽRTAVA: Snima se druga sezona serije "Dug moru"

J. BANjANIN

11. 10. 2020. u 10:28

LEGENDA kaže da more svake godine uzima svoj dug - sedam ljudi, sedam žrtava onome što je izvor života i opstanka.

ПОВРАТАК ЛЕГЕНДЕ О СЕДАМ ЖРТАВА: Снима се друга сезона серије Дуг мору

Foto: Miodrag Miša Jelić

Iako je početak snimanja odlagan, publici nije ostala dužna Monteroyal Pictures International u čijoj produkciji je nastala serija "Dug moru". Posle skoro devet meseci od emitovanja 11 epizoda, sredinom septembra na crnogorskom primorju pala je prva klapa druge sezone serije.

Ovo je ujedno i prva inostrana produkcija dugometražnog igranog formata, koja se snima u Crnoj Gori tokom pandemije virusa korona. Planirano je da ekipa serije na lokacijama opština Tivat, Kotor i Herceg Novi, te najvećim delom na poluostrvu Luštica, boravi još dve nedelje, a potom nastavi u Beogradu.

- Naša ekipa ima tu sreću da se radnja serije "Dug moru" u velikom delu odvija na Luštici, u Boki Kotorskoj i u malom selu Rose, tako da ćemo biti već geografski izdvojeni i u "prirodnom karantinu" - kazala je producentkinja serije i glumica Bojana Maljević. - Druga sezona biće još bolja jer smo imali dovoljno vremena da se bavimo pričom, scenarijem i razvojem likova, zahvaljujući "Telekomu Srbije" kao partneru. Seriju smo počeli da radimo sami od svog i pozajmljenog novca. Bilo je teško, ali sad imamo jakog koproducenta.

Druga sezona nesvakidašnje dramske serije sa mističnim elementima donosi nekoliko novina. Zbog nemogućnosti da doputuje na Lušticu, seriju više neće režirati Goran Gajić, već Gorčin Stojanović. Autori scenarija su, pored Bojane Maljević, Maja Todorović, Stevan Koprivica i Milica Konstantinović.

Foto: Miodrag Miša Jelić

Dragan Mićanović

Za prvu sezonu serije "Dug moru" Goran Gajić želeo je da ima nova lica, te je za glavne uloge izabrao Anu Lečić i Vuleta Markovića, koji su putem društvenih mreža otkrili da su prve kadrove u nastavku snimili pod vodom.

Publika je pratila porodične, roditeljske, ljubavne i prijateljske odnose, kroz preplitanje sadašnjosti i prošlosti, te otkrivala o junacima i ono što oni sami nisu znali.

- Porodica nas prvo određuje i zato su u našoj priči u fokusu odnosi roditelja i dece. Izabrali smo da pažnju gledalaca održimo bez klasičnih elemenata koji je garantuju, poput seksa, golotinje, akcionih scena ili straha i smeha. Ovo je teška priča u kojoj nije važno ko je kriv ili "ko je ubica", već kako ko sa svojom krivicom živi. Verujem da svaki dug mora da se vrati. Voljno ili nevoljno. Svesno ili nesvesno, na vreme ili s velikim zakašnjenjem - rekla je Maljevićeva.

Foto: Promo

Vesna Trivalić

Za glavnog junaka Perišu (Dragan Mićanović), vlasnika ugostiteljskog objekta burne prošlosti, zli jezici kažu da se obogatio devedesetih godina zahvaljujući položaju tvrđave Fortica na samom ulazu u Boku. Perišina žena Svetlana (Bojana Maljević) nestala je pod nerazjašnjenim okolnostima, te on sam odgaja kćerku Olgu (Ana Lečić), koja je zaljubljena u Rnja (Vule Marković). Periša se protivi njenoj vezi i tera je da se vrati na studije u Beograd.

Sve remeti iznenadni dolazak Milutina (Leon Lučev), koji zahteva da mu Periša vrati dug pre roka. Svi Milutina zovu Zver jer je u mladosti trajno obogaljio Popovog sina Zeja (Pavle Popović), pa uznemireni Periša traži pomoć od sestre Mariške (Nada Šargin). Kada tajanstveni Đorđe (Sergej Trifunović) donese Olgi drvenu kutijicu, koja je pripadala njenoj majci, ona odlazi za Beograd da otkrije porodičnu tajnu.

Foto: Promo

Ana Lečić i Vule Marković

Priviđenja, slovenski bogovi i legende "mrsili" su sudbine likova. U poslednjoj epizodi Periša je povratio Olgino poverenje, prihvatio Rnja i pristao da Ćale (Miodrag Krivokapić) kupi četvrtinu njegovog duga prema Milutinu. Taman kada su se skoro svi junaci "usidrili", ponovo se pojavljuje Đorđe. Ispostavlja se da je on bio u kratkoj emotivnoj vezi sa Svetlanom, što Periša ne zna, ali Olga zna.

Iako na samom kraju prve sezone Bota (Aleksandar Radulović) izvlači iz mora još dva leša, što čini ukupno šest ljudi, priča "Duga moru" ne završava se verovanjem u legendu o sedam žrtava. Kazivanja o moru i stradalima, kao i o kamenu i ogrlici, koji stvaraju ljubav kad su zajedno, a haos kad su razdvojeni - čine samo da se više usmerimo na sebe. Sudbine junaka, kojima ipak upravljaju oni sami, ma u kakva verovanja (ne) verovali, pratićemo na kanalu Superstar TV, ali tek 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)