NAŠ "ZLATNI DEČKO" U VIŠE OD 160 ZEMALJA; Na stadionu OFK snimaju se film i serija o fudbaleru

J. BANjANIN

02. 10. 2020. u 11:17

SNIMANjE novog filma i mini-serije, od pet epizoda, "Zlatni dečko", u režiji Ognjena Jankovića, počelo je poslednjeg dana septembra, na stadionu OFK Beograd.

НАШ ЗЛАТНИ ДЕЧКО У ВИШЕ ОД 160 ЗЕМАЉА; На стадиону ОФК снимају се филм и серија о фудбалеру

Ekipa filma i serije / Foto A. Stevanović

Pred ekipom je dva meseca snimanja, a serija će se emitovati na kanalu Superstar. Projekat su podržali "Telekom Srbija", Filmski centar Srbije i "Beta film" iz Nemačke, koji stoji iza nekih od najpoznatijih ostvarenja izvan SAD.

- Prepoznali smo kvalitet i potencijal, zbog čega ovaj projekat dobija nešto što se ne dobija na početku produkcije. "Zlatni dečko" biće globalno distribuiran u više od 160 zemalja, gde "Beta" ima svoje kanale. Mislim da je ovo prva srpska serija koja dobija globalni plasman - ističe Nebojša Taraba, predstavnik "Beta filma".

Producent serije Uglješa Jokić naglašava da sa ovom inostranom kućom imaju i kreativnu saradnju kako bi bolje pogodili ukus inostrane publike:

- Već godinama na svetskim platformama postoje mađarske, bugarske, češke i hrvatske serije, a nas još nema. Ovime svi dobijaju šansu da naprave internacionalnu karijeru.

"Zlatni dečko" je priča, iz pera Alekse Ršumovića i Vuka Ršumovića, o mladom fudbaleru Denisu, problematičnog temperamenta, koji je od rane mladosti, zbog talenta, na meti različitih interesa.

- Bilo je teško izboriti se sa pričom koja je inspirisana istinitim događajima. Naša fudbalska svakodnevica je idealan teren da ispričamo sagu o borbi za slobodu života i izbora mladog bića. Nagledali smo se u realnom životu, i tek ćemo, sijaset naših pravih fudbalskih talenata, koji su doživeli veoma čudne sudbine i iskustva. I na svim meridijanima ove planete gde se igra fudbal, od peščanih plaža do ozbiljnih arena, vodi se identična borba. Priča akcentuje individuu i ono što ne možemo da vidimo, već samo pretpostavimo - objašnjava reditelj Ognjen Janković.

Ulogu fudbalera, koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti, tumači mladi Denis Murić, a pored njega će zaigrati Igor Benčina, Tihomir Stanić, Petar Strugar, Alisa Radaković, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović i drugi.

Petar Strugar / Foto A. Stevanović

PETAR STRUGAR KAO OPASAN MOMAK

OSTVARENjE "Zlatni dečko" govori i o naličju fudbala - moći, novcu, trgovini, uticaju i kriminalu. Jednog od "opasnih" likova, Denisu silom nametnutog menadžera, glumi Petar Strugar, koji, za "Novosti", kaže da igra kriminalca Sonija:

- Motivacija mog lika je drugačija od onoga što sam dosad igrao, jer Soni vidi sebe u višem staležu preko talenta koji poseduje mladi fudbaler. Ne znam koliko je to stvarno i nisam se susretao sa tim, jer sam se bavio odbojkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu