BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE NAJAVILO PREDSTAVU U REŽIJI LENKE UDOVIČKI: "Ružni, prljavi, zli" - premijerno

M. A. K.

06. 10. 2020. u 22:37

ŽIVIMO u vremenu kada su mračne sile u ljudima ojačale i prete da ugroze sve, tvrdi Lenka Udovički, rediteljka koja se u rodni grad vratila posle više od 20 godina, kako bi u Beogradskom dramskom pozorištu postavila komad "Ružni, prljavi, zli", nastao po motivima čuvenog filma Etorea Skole, a iz pera Slobodana Obradovića.

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ НАЈАВИЛО ПРЕДСТАВУ У РЕЖИЈИ ЛЕНКЕ УДОВИЧКИ: Ружни, прљави, зли - премијерно

Foto privatna arhiva

Bilo je planirano da se premijera održi 14. marta, ali je pandemija virusa korona, ovaj, kao i druge projekte domaćih teatarskih kuća, odložila za ovu jesen.

GOSTOLjUBIVOST

GLUMAC iz Zagreba, beogradskoj publici poznat sa gostovanja predstave "Hinkeman" (u režiji Igora Vuka Torbice) i monodrame "Dnevnik jednog ludaka", naglasio je gostoljubivost BDP-a:

- Beograd je grad u kom se oseća ljubav prema glumcu, pozorištu - istakao je Grabarić, za koga su pripreme ove predstave bile veliki izazov i zbog drugačijeg sistema rada u dve sredine.

U oktobru, koji su na Crvenom krstu, nazvali mesecom premijera, uz sutrašnje prvo izvođenje predstave u kojoj glavnu ulogu igra Ozren Grabarić, gost iz Zagreba, planirano je i "lansiranje" projekata "Nije to to - studija Fausta" u režiji Tonija Janežiča (18.10) i "Čitač" Bernarda Šlinka, u dramatizaciji Fedora Šilija i režiji Borisa Liješevića (24.10).

Rediteljka, u regionu prisutna prevashodno projektima teatra "Ulisis" sa Briona (osnovala ga sa suprugom, glumcem Radetom Šerbedžijom), kaže da je reč o fizički zahtevnoj predstavi.

- Ima dosta muzike, pokreta, u pitanju je jedna začudna, duhovita, groteskna predstava koja korespondira sa ovim vremenom - istakla je Udovički na jučerašnjoj konferenciji za novinare i podsetila da autorsku ekipu čine Aleksandar Denić, scenograf, Bjanka Adžić Ursulov, kostimograf, Najdžel Ozborn, kompozitor i Staša Zurovac, koreograf.

U ovoj ansambl-predstavi igraju i Nađa Sekulić, Nataša Marković, Ivana Nikolić, Iva Ilinčić, Ivan Zablaćanski...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture