NAJBOLJA „KUĆA ILIĆA“: Na konkursu „Slobodan Stojanović“ pobedila drama Radoja Radosavlevića

V.V.S.

05. 10. 2020. u 21:17

POBEDNIK konkursa za najbolji dramski tekst i dobitnik nagrade „Slobodan Stojanović“ u Požarevcu, ove godine je Radoje Radosavljević za dramu „Kuća Ilića“ – priču o poznatoj umetničkoj porodici pesnika Vojislava Ilića, njegovog oca Jovana i brata Dragutina.

НАЈБОЉА „КУЋА ИЛИЋА“: На конкурсу „Слободан Стојановић“ победила драма Радоја Радосавлевића

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu

 

Na konkurs je stiglo dvadeset radova, a žiri (predsednik Dragana Bošković, teatrolog, i članovi Vukica Strugar, novinar „Večernjih novosti“ i reditelj Srđan Koljević) je u uži izbor uvrstio tri drame: pored pobedničke „Kuća Ilića“, „Ovde i sada“ i „Portret života indiga“.

Svečano uručenje nagrade biće 9. oktobra u Požarevcu, na manifestaciji „ Dani Slobodana Stojanovića “, posvećenoj poznatom piscu, autoru dramskih komada i kultnih serija poput „Jastuk groba mog“, „Ptic i ptica“ i „Više od igre“.

Inače, zanimljivo je da je Radoje Radostavljević ovu nagradu već osvojio 2018.godine za tekst „Na točkovima“, koji je štampana i u knjizi a čije je ojavljivanje deo priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BAJKA O POZORIŠTU: Jubilarno izvođenje predstave u režiji Miloša Jagodića u Pirotu