NAŠ "ZLATNI DEČKO" U VIŠE OD 160 ZEMALJA; Na stadionu OFK snimaju se film i serija o fudbaleru

J. BANjANIN

02. 10. 2020. u 11:17

SNIMANjE novog filma i mini-serije, od pet epizoda, "Zlatni dečko", u režiji Ognjena Jankovića, počelo je poslednjeg dana septembra, na stadionu OFK Beograd.

НАШ ЗЛАТНИ ДЕЧКО У ВИШЕ ОД 160 ЗЕМАЉА; На стадиону ОФК снимају се филм и серија о фудбалеру

Ekipa filma i serije / Foto A. Stevanović

Pred ekipom je dva meseca snimanja, a serija će se emitovati na kanalu Superstar. Projekat su podržali "Telekom Srbija", Filmski centar Srbije i "Beta film" iz Nemačke, koji stoji iza nekih od najpoznatijih ostvarenja izvan SAD.

- Prepoznali smo kvalitet i potencijal, zbog čega ovaj projekat dobija nešto što se ne dobija na početku produkcije. "Zlatni dečko" biće globalno distribuiran u više od 160 zemalja, gde "Beta" ima svoje kanale. Mislim da je ovo prva srpska serija koja dobija globalni plasman - ističe Nebojša Taraba, predstavnik "Beta filma".

Producent serije Uglješa Jokić naglašava da sa ovom inostranom kućom imaju i kreativnu saradnju kako bi bolje pogodili ukus inostrane publike:

- Već godinama na svetskim platformama postoje mađarske, bugarske, češke i hrvatske serije, a nas još nema. Ovime svi dobijaju šansu da naprave internacionalnu karijeru.

"Zlatni dečko" je priča, iz pera Alekse Ršumovića i Vuka Ršumovića, o mladom fudbaleru Denisu, problematičnog temperamenta, koji je od rane mladosti, zbog talenta, na meti različitih interesa.

- Bilo je teško izboriti se sa pričom koja je inspirisana istinitim događajima. Naša fudbalska svakodnevica je idealan teren da ispričamo sagu o borbi za slobodu života i izbora mladog bića. Nagledali smo se u realnom životu, i tek ćemo, sijaset naših pravih fudbalskih talenata, koji su doživeli veoma čudne sudbine i iskustva. I na svim meridijanima ove planete gde se igra fudbal, od peščanih plaža do ozbiljnih arena, vodi se identična borba. Priča akcentuje individuu i ono što ne možemo da vidimo, već samo pretpostavimo - objašnjava reditelj Ognjen Janković.

Ulogu fudbalera, koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti, tumači mladi Denis Murić, a pored njega će zaigrati Igor Benčina, Tihomir Stanić, Petar Strugar, Alisa Radaković, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović i drugi.

Petar Strugar / Foto A. Stevanović

PETAR STRUGAR KAO OPASAN MOMAK

OSTVARENjE "Zlatni dečko" govori i o naličju fudbala - moći, novcu, trgovini, uticaju i kriminalu. Jednog od "opasnih" likova, Denisu silom nametnutog menadžera, glumi Petar Strugar, koji, za "Novosti", kaže da igra kriminalca Sonija:

- Motivacija mog lika je drugačija od onoga što sam dosad igrao, jer Soni vidi sebe u višem staležu preko talenta koji poseduje mladi fudbaler. Ne znam koliko je to stvarno i nisam se susretao sa tim, jer sam se bavio odbojkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili