Veliko interesovanje za “Šesti oktobar (priču o jednom letovanju)”: Novi komad u režiji Andreja Nosova na sceni Narodnog pozorišta Niš

V. V. S.

01. 10. 2020. u 13:16

NAKON uspešne premijere predstave "Intimnost" na 71. Dubrovačkim ljetnjim igrama, Hartefakt fond nastavlja sa radom i u novu pozorišnu sezonu ulazi sa komadom "Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)", reditelja Andrej Nosova, koji će premijerno biti izveden 6. oktobra od 20 časova na sceni Narodnog pozorišta Niš.

Велико интересовање за “Шести октобар (причу о једном летовању)”: Нови комад у режији Андреја Носова на сцени Народног позоришта Ниш

Foto: NP Niš

Zbog velikog interesovanja publike, reprizna igranja zakazana su za 8. i 10. oktobar.

Nastala prema komadu mlade autorke Tise Milić, uz dramaturškinju Biljanu Srbljanović kao saradnicu na tekstu, predstava tematizuje dvadesetogodišnjicu peto-oktobarskih promena u Srbiji. Smestivši dramu u kontekst porodičnog odlaska na more, autorka pokušava da pokaže šta se to promenilo u našim životima nakon 5. oktobra, kao i na koji način različite generacije doživljavaju taj trenutak u našoj savremenoj istoriji. 

- Dvadeset godina kasnije samo smo ljuti, nada je negde zalutala. Tako izgubljeni tumaramo između različitih znakova i pojava. Ogledala nema, a pobuna je samo forma za izbegavanje odgovornosti. Kad niko nije kriv, ništa se i ne događa - navodi reditelj Andrej Nosov, koji svoj rad na predstavi usmerava ka tome da pokaže gde se to krije strah od promene i ka čemu nas je on tokom ovih dvadeset godina vodio.

U predstavi igraju Vesna Stanković i Aleksandar Mihailović (prvak Narodnog pozorišta u Nišu), kao i glumci mlađe generacije Julija Petković, Dejan Maksimović i Marko Pavlovski. Aleksandra Lozanović je asistent reditelja, za kostim je zadužena Selena Orb, Draško Adžić je uradio komopoziciju, scenografijom se bavila Katarina Filipović, dom je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik. Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Niš i Fondacije Hartefakt fonda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)