NOVI HIT U BIOSKOPIMA MOŽDA U JANUARU: Snimanje filma “Južni vetar 2: Ubrzanje” u Beogradu

R. R.

25. 09. 2020. u 20:01

POSLE prve klape filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ reditelja, scenariste i producenta Miloša Avramovića koja je “pala” 13. septembra u Knjaževcu, i pet nedelja snimanja u istočnoj Srbiji, ekipa ovog projekta nastavlja rad u Beogradu.

НОВИ ХИТ У БИОСКОПИМА МОЖДА У ЈАНУАРУ: Снимање филма “Јужни ветар 2: Убрзање” у Београду

Foto FCS

Nova, i potpuno originalna akciona-krimi priča o životu na ivici i igrama po pravilima međunarodnih narko-kartela, koja je samo nastavak hit filma i serije “Južni vetar”, snimaće se još desetak dana.

Najoptimističniji plan je, kako je najavio Avramović, da “Ubrzanje” premijerno stigne pred publiku u Srbiji, regionu i svetu u januaru ili februaru iduće godine, ali je to ipak neizvesno, jer je situacija u kojoj se nalazi bioskopska distribucija zbog pandemije vrlo komplikovana.

Iz stare ekipe “Južnog vetra” u “Ubrzanju” igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković…, a novi članovi su naš Luka Grbić i popularni glumci iz inostranstva - Anastazija Everal, Zahari Baharov, Marian Valev, Mak Marinov…

Prema rečima reditelja, akcija u “Ubrzanju” počinje posle uvodne trećine filma, i gotovo bez prekida traje do odjavne špice: svaka sledeća scena je zahtevnija i spektakularnija od prethodne, sve do finala koje pomera granice u produkciji, scenografiji, kaskadama…

- Mnogo truda je uloženo, i nadam se da će se to i videti u filmu - rekao je Avramović.

Foto FCS

Pored srpskih filmskih radnika, u ekipi “Ubrzanja” su i profesionalci iz Slovenije, Hrvatske i Severne Makedonije, a projekat je podržan od Filmskog centra Srbije (FCS), Hrvatskog audio-vizuelnog centra i Telekoma Srbija.

DIREKTOR FCS POSETIO EKIPU

ZBOG teških uslova snimanja u okolnostima još uvek aktuelne pandemije, ekipu “Ubrzanja” je posetio Gordan Matić, direktor FCS, izražavajući spremnost da ova ustanova pruži punu podršku filmskim stvaraocima u ovim teškim vremenima, u trenutku kada su produkcija i distribucija neizvesne zbog epidemiološke situacije.

- Ekipa je uigrana i, što je takođe važno, u potpunosti svesna delikatnosti trenutka u kome se odvija snimanje. Ključno je da postoji svest o potrebi prevencije i zaštite, a FCS je uvek tu da pruži finansijsku, logističku i moralnu podršku - rekao je Matić, ističući da je u pripremi čitav niz izuzetno zanimljivih filmskih projekata, a među njima je i “Ubrzanje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna