TREĆE OSVAJANJE BEČA: Jendini naši predstavnci izložiće radove Đorđa Ivačkovića, Ivana Šuletića i Andree Ivanović jakšić

M.Kralj

24. 09. 2020. u 16:53

NA međunarodnom sajmu umetnosti u Beču, Galerija "Rima" koja u Srbiji deluje na dve adrese, kragujevačkoj i beogradskoj, od četvrtka učestvuje po treći put i to predstavljajuući radove troje umetnika. Za ovogodišnji Viennacontemporary, odabrano je da to budu dela Đorđa Ivačkovića (1930- 2012), Ivana Šuletića (1982) i Andree Ivanović Jakšić (1979).

ТРЕЋЕ ОСВАЈАЊЕ БЕЧА: Јендини наши представнци изложиће радове Ђорђа Ивачковића, Ивана Шулетића и Андрее Ивановић јакшић

Foto: Galerija Rim

Sa radovima Ivačkovića i Šuletića, već su se uspešno predstavili na prethodne dve smotre, dok će Andrea Ivanović Jakšić, premijerno, u ovoj reprezentaciji, izaći na scenu jednog od značajnijih evropkih umetničkih sajmova.

-Uprkos globalnoj situaciji uzrokovanoj virusom Covid-19 i redukovanom broju učesnika sajma, imajući na umu uspeh i značaj koji ima ovaj vid nastupa na internacionalnoj umetničkoj i galerijskoj sceni, sa zadovoljstvom smo se odazvali na poziv organizatora sajma da se i ove godine nađemo među izlagačima u Hali Marks- ističu u Galeriji "Rima", jedinoj koja će ovog septembra predstavljati Srbiju na Viennacontemporary. -Zajedno sa dvema galerijama iz Ljubljane, činićemo jedine predstavnike moderne i savremene umetnosti sa bivšeg jugoslovenskog kulturnog prostora.

Tokom četiri sajamska dana, do 27. septembra, posetioci u Beču imaće jedinstvenu priliku da vide Ivačkovićeve slike velikih formata iz sedamdesetih i osamdesetih godina, odabrani opus slika-objekata Andree Ivanović Jakšić, kao i slike, crteže i jedan objekat iz ovogodišnje produkcije Ivana Šuletića.

Najveći sajam umetnosti u Austriji i jedan od najperspektivnijih u Evropi, ove jeseni biće održan u skladu sa svim zakonskim propisima i merama opreza usled situacije izazvane virusom Covid-19, a okupiće 65 učesnika iz 16 zemalja, sa fokusom na galerijama iz Centralne i Istočne Evrope.

PROMOCIJA AUTENTIČNOSTI

IMAJUĆI u vidu ugled galerija koje se pojavljuju na ovom sajmu, kao i činjenicu da sajam poseti veliki broj različitih stručnjaka, kustosa i konsultanata, predstavnika uglednih muzejskih institucija kao i uticajnih kolekcionara - sajam Viennacontemporary jeste pravo mesto na kome umetnici i umetnost iz Srbije mogu da preispitaju sopstvenu autentičnost i poziciju unutar tokova savremene evropske umetničke scene - ističu u "Rimi" čije je učešće na ovom sajmu umetnosti podržala platforma "Srbija stvara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini