POSTAVKA ANJE TONČIĆ U GALERIJI SKC: U vrtlogu vrteški

M. A. K.

11. 09. 2020. u 13:32

ПОСТАВКА АЊЕ ТОНЧИЋ У ГАЛЕРИЈИ СКЦ: У вртлогу вртешки

Foto: Anja Tončić

PROGLAŠENA za studenta generacije, prošle godine, u finalu svojih master studija na Fakultetu likovnih umetnosti, pod mentorstvom profesora Milete Prodanovića, mlada slikarka Anja Tončić, upravo predstavlja svoje radove na samostalnoj izložbi u Galeriji Studentskog kulturnog centra. Kruženje i vrteške ponavljaju se na delima, koja će moći da se vide do 21. septembra.

- Motiv vrteške Anja Tončić vezuje za svoje najranije sećanje: usled nemogućnosti da podsvesno napusti momente prošlosti, ovaj motiv prerasta u opčinjenost koju autorka neguje i nadograđuje stvarajući od vrtloga mikrosvet - piše između ostalog, u katalogu, Kristina Armuš.

-  Autorka aktivno radi na razvoju date tematike; njeni prikazi vrteški transformisali su se iz čvrstog agregatnog stanja u puki volumen čime je došlo do udaljavanja od parametara forme i do približavanjaubrzanju kao pokretaču, ali ne i razaraču.

Ova mlada autorka u poslednjih sedam godina učestvovala je u više od 60 izlagačkih projekata u zemlji i inostranstvu i osvojila brojne nagrade iz oblasti vizuelne umetnosti. Pored slikarstva, izražava se i crtanjom, grafikom, objektima i mozaikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)