POSTAVKA ANJE TONČIĆ U GALERIJI SKC: U vrtlogu vrteški

M. A. K.

11. 09. 2020. u 13:32

PROGLAŠENA za studenta generacije, prošle godine, u finalu svojih master studija na Fakultetu likovnih umetnosti, pod mentorstvom profesora Milete Prodanovića, mlada slikarka Anja Tončić, upravo predstavlja svoje radove na samostalnoj izložbi u Galeriji Studentskog kulturnog centra. Kruženje i vrteške ponavljaju se na delima, koja će moći da se vide do 21. septembra.

ПОСТАВКА АЊЕ ТОНЧИЋ У ГАЛЕРИЈИ СКЦ: У вртлогу вртешки

Foto: Anja Tončić

- Motiv vrteške Anja Tončić vezuje za svoje najranije sećanje: usled nemogućnosti da podsvesno napusti momente prošlosti, ovaj motiv prerasta u opčinjenost koju autorka neguje i nadograđuje stvarajući od vrtloga mikrosvet - piše između ostalog, u katalogu, Kristina Armuš.

-  Autorka aktivno radi na razvoju date tematike; njeni prikazi vrteški transformisali su se iz čvrstog agregatnog stanja u puki volumen čime je došlo do udaljavanja od parametara forme i do približavanjaubrzanju kao pokretaču, ali ne i razaraču.

Ova mlada autorka u poslednjih sedam godina učestvovala je u više od 60 izlagačkih projekata u zemlji i inostranstvu i osvojila brojne nagrade iz oblasti vizuelne umetnosti. Pored slikarstva, izražava se i crtanjom, grafikom, objektima i mozaikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)