70. SEZONA POZORIŠTA „BOŠKO BUHA“: Ršum i „Snežana“ za rođendan

V.V.S.

07. 09. 2020. u 17:18

U NOVU sezonu Pozorište „Boško Buha“ ulazi slavljenički, obeležavajući svoj 70.rođendan – poručuju iz teatra za najmlađe.

70. СЕЗОНA ПОЗОРИШТА „БОШКО БУХА“: Ршум и „Снежана“ за рођендан

Foto: Promo

Tog dana, 13.oktobra, na repertoaru je premijerno izvodjenje predstave „Snežana i sedam patuljaka“ Ljubivoja Ršumovića, u režiji Snežane Trišić.

Ako je neki pisac za ovih sedamdeset godina obeležio Pozorište „Boško Buha“, ali i ono njega, onda je to upravo Ršum čiji stihovi govore veliku istinu da je ovo naše vreme „žurno, jurno, fiskulturno i burno preterano“. Upravo zbog toga zastajemo da sa publikom podelimo priču o odrastanju koja poručuje da je najlepša ona lepota koja dolazi iz dubine ljudskog bića. Sigurni smo da će naša publika uživati i u ovoj verziji priče o Snežani, omiljenoj junakinji mnogih detinjstava – najavljuju u „Buhi“

Takođe, povodom jubileja priprema se i najsveobuhvatnija monografija do sada, u kojoj će iz različitih uglova, biti ispričane faktografske (ali i veoma lične) priče iz prošlosti i sadašnjosti kuće. Medju koricama naći će se sećanja na Gitu Predić Nušić, Đurđinku Marković, Srboljuba Luleta Stankovića, Miroslava Belovića, Paola Mađelija, Dejana Mijača... A Ljubivoje Ršumović, Ivana Dimić, Milan Karadžić, Jagoš Marković, Tatjana Mandić Rigonat, Igor Bojović napisali su, svako iz svog ugla, spacijalno za ovu monografiju svoja razmišljanja o „Buhi“.

 
Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!