INFANT POKRENUO KALEIDOSKOP KULTURE: „Kaleidoskop kulture“ u Novom Sadu od 4. pa do 9. oktobra

S. B.

04. 09. 2020. u 21:50

KONCERTOM Nikole Pejakovića – Kolje, koji je sa svojim bendom nastupio na otvorenom prostoru Kineske četvrti u Novom Sadu, večeras je počeo 47. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, INFANT, a odmah zatim, odigrana je predstava “Ana Frank” Šabačkog pozorišta.

ИНФАНТ ПОКРЕНУО КАЛЕИДОСКОП КУЛТУРЕ: „Калеидоскоп културе“ у Новом Саду од 4. па до 9. октобра

Novosti

U glavnom programu ovogodišnje manifestacije, pod sloganom „Lična revolucija”, publika će moći da pogleda tri predstave u takmičarskoj selekciji, po izboru selektorke Sanje Krsmanović Tasić, a festival će imati i bogat prateći program, okrugle stolove, kao i predstavu u čast nagrađenih.

Start Infanta je označio i početak Kaleidoskopa kulture, koji će u narednih pet nedelja trajanja, treću godinu zaredom raznovrsnim programima obeležiti kraj leta u Novom Sadu. Od 4. septembra do 9. oktobra, buduća Evropska prestonica kulture postao je grad-scena, a najšira publika svakodnevno će imati priliku da se susreće sa različitim vrstama umetnosti.

Novosti

Na ovogodišnjem festivalu, usled trenutne situacije sa koronavirusom, dominatnu ulogu imaće domaće trupe. U trci za nagradu na ovogodišnjem festivalu biće Šabačko pozorište sa predstavom „Ana Frank“, Teatar Mimart sa predstavom „Algoritam sna“ i Bitef dens kompanija sa predstavom „Prostor za revoluciju“, obe iz Beograda.

Predstava Srpskog narodnog pozorišta „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Tijane Grumić, biće izvedena u čast nagrađenih.

Celokupan program ovogodišnjeg festivala biće održan na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz za sve programe je besplatan.

IZLOŽBA SKULPTURA

U okviru Kaleidoskopa kulture, na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti postavljena je i izložba skulptura “Trasnformersi i Dinoboti”, autora Danila Baletića, majstora obrade metala, koji za svoja dela koristi odslužene industrijske materijale, metal i plastiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna