NOGOVA SEĆANJA: Nova knjiga pesama u ediciji "Povelja"

D. B. M.

06. 09. 2020. u 15:59

PESNIK Rajko Petrov Nogo, iako oslabljen i izmučen teškom bolešću, nije stavio tačku na svoje pevanje.

НОГОВА СЕЋАЊА: Нова књига песама у едицији Повеља

Foto N.Fifić

Kraljevačka biblioteka "Stefan Prvovenčani" u čuvenoj ediciji "Povelja" nedavno je objavila njegovu novu knjigu "Razgovor duše i tela". U njoj su pesme koje je Nogo napisao u bolesničkoj postelji, u koju je pao pre tri godine, posle operacije karotide, kada je doživeo težak moždani udar.

- Kao što naslov kaže, u knjizi razgovaraju duša i telo. Duša kao duša i telo propadljivo na kraju vide da nema nikakvog smisla, osim u sećanju. Da spasa drugog nema do sećanja - kaže Nogo, za "Novosti".

Nogo se u novim pesmama najčešće seća svog detinjstva i rane mladosti:

- Sećam se svega onoga što je u detinjstvu bilo rajsko, a to su predeli planinski. To sećanje je jedno imaginarno putovanje po tim predelima. Svakojaka Božja lepota, ono što za celi život nosim za utehu. O tome u mojim stihovima razgovaraju duša i telo. Duša želi da odbegne od bolesnog tela, ali moglo bi da se desi da se sastanu, da se duša i telo ucelove, da budu u celom. To je ta hrišćanska uteha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)