KAKO Novosti saznaju policija je pronašla rimski nadgrobni spomenik star 19 vekova koji se nalazio u Vinči, koji je ukraden, a koji je ukraden samo 24 sata nakon što je otkriven.

Raso

23.07.2020. 15:22

Тако је, може се то наћи испод депоније а онда испод тога много тога из периода Винчанске цивилизације. Па није депонија и Нуклеарни институт подигнут ту тек онако баш ту!

SRBA

23.07.2020. 20:06

Vinca i to ne Rimska koliko ona rana je kljuc mnogih nasih istorijskih pitanja i uzrok mnogih politickih problema, ali isto i kljuc mnogih resenja za nas jer ima ogroman potencijal. Zamislite samo da Francuzi, Englezi a posebno Ameri zive na izvoru mozda i prve Evropske civilizacije kakvo bi hodocasce i centar sveta oni napravili od toga! Pa njima onu prorodnu rupu u zemlji Grand kanjon poseti oko 6 milliona ljudi godisnje. Samo koliko Vinca ima potencijal zarade od tirizma je razumljiv, a ako se pokaze i izvorom sve Slovenske rase onda je to nesto sto prevazilazi finasijske domete i daje posebnu politicku notu. E pa hajde i mi da je razvijsmo u tom pravcu! Nisu nju vatikanske sluge komunisti slucajno zatrpali! Dozovimo se pameti dok jos nije kasno.