Bundalu na Vučijaku uručena nagrada 19. pesničkih susreta

Novosti online / N. ĐURIĆ

28. 06. 2020. u 16:08

BEOGRADSKI pesnik Jovan Bundalo pobednik je ovogodišnjih Vidovdanskih pesničkih susreta „Svome rodu od Kosova do danas“, upriličenih kod Spomen-hrama na Vučijaku iznad Prnjavora. Beogradski poeta nagradu je dobio za pesmu „Nad sudbinom je našom uvek nebo tavno“.

Бундалу на Вучијаку уручена награда 19. песничких сусрета

Foto: Ninko Đurić

- Izuzetno sam počastvovan ovim laskavim priznanjem - dobitnika prve nagrade jedne izuzetne i na glasu književne manifestacije, koja se ponosi svojom, evo, čak 19. godinom postojanja. Nagrada je stečena u veoma jakoj konkurenciji kolega sa raznih strana, pa mi je otuda još dragocenija - ne krije zadovoljstvo za „Novosti“ Bundalo.

U zborniku koji prati ovu tradicionalnu manifestaciju našli su se radovi 81 autora, kako je naglašeno, iz svih srpskih zemalja i dijaspore.

- Punih 19 godina, povodom Vidovdana, ovdašnji Srpski književni klub „Talasi“ organizuje ovu već nadaleko čuvenu književnu manifestaciju, u znak sećanja na dan velikog srpskog stradanja i ponosa - podsetio je Goran Vuković, predsednik „Talasa“, okupljene poete na legendarnom Vučijaku.

Vuković je istakao da prnjavorski „Talasi“ nastoje da, gotovo već dve decenije, na sebi svojstven način, pesnički, oduže svim junacima koji su dali živote za slobodu srpskog naroda.

- Za ono što još od Kosova pa do dana današnjeg pamtimo kao svetlu istoriju našeg naroda - podvukao je Vuković.

Ovogodišnji susreti, usled pojave virusa korone, upriličeni su uz pridržavanje preporučenih mera zaštite, pa su im uglavnom prisustvovali članovi društva iz Prnjavora.

POMEN ZA 626 BORACA

PESNICI su druženje započeli molitvenim bogosluženjem u Spomen hramu Svetog mučenika kneza Lazara na Vučijaku, a polaganjem venca odali su počast za 626 boraca sa područja prnjavorske opštine poginulih u protekom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!