U SUSRET STERIJINOM POZORJU: Novi broj "Ludusa" posvećen našem najstarijem festivalu

V.V.S.

23. 05. 2024. u 13:33

POZORIŠNE novine "Ludus", jedinstvene po svom sadržaju u zemlji i regionu, u novom 215. broju objavljuju razgovore sa glumcima (Marija Vicković, Milan Caci Mihailović, Goran Šušljik i Danilo Milovanović), rediteljima (Ivica Buljan i Andraš Urban) dok koreografkinja Dalija Aćin otkriva kakva su publika bebe i kako stvara predstave za njih.

У СУСРЕТ СТЕРИЈИНОМ ПОЗОРЈУ: Нови број Лудуса посвећен нашем најстаријем фестивалу

foto Promo

Osim redovnih osvrta na pozorišnu scenu Vojvodine, kao i teatarski život južno od Beograda, "Ludus" donosi i pogled na sudbinu mladih pozorišnika, njihovu sadašnjost i budućnost.

Stranice ovog broja pozorišnih novina velikim delom posvećene su predstojećem Sterijinom pozorju, koje se od 26. maja do 3. juna održava u Novom Sadu. Slogan festivala "(Post)apokaliptične svetlosti pozornice" ukazuje, između ostalog, i na činjenicu da koliko god tama prekrivala javu, pozorište zrači i svetlom, pre svega u metaforičnom smislu. Umetnost možda jedina ima snagu da i najveću muku prožme lepotom, a lepota je ključni, gradivni element i nade i mogućeg rešenja...

Izdavanje "Ludusa" finansijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)