"ŠPIJUN" U BJELOVARU: Predstava Narodnog pozorišta na hrvatskom Bok festivalu

V.V.S.

08. 05. 2024. u 16:28

NA Bok festivalu u Bjelovaru, danas i sutra (8. i 9.maja) gostuje predstava "Balkanski špijun" Narodnog pozorišta u Beogradu, nastala po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Tanje Mandić Rigonat.

ШПИЈУН У БЈЕЛОВАРУ: Представа Народног позоришта на хрватском Бок фестивалу

foto Narodno pozorište u Beogradu

Reč je o manifestaciji revijalnog karaktera koja okuplja najznačajnija ostvarenja profesionalnih teatara iz Hrvatske i regiona, a beogradska predstava će biti jedina koja zbog izuzetnog interesovanja ima dva izvođenja za redom. Na ovom gostovanju ansambl "Špijuna" obeležiće i značajan jubilej - stoto izvođenje.

U podeli su Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović Glid, Katarina Marković, Milutin Milošević i Vanja Milačić.

"Balkanski špijun" je učestvovao na brojnim takmičarskim i revijalnim festivalima u zemlji i regionu - "Dani Zorana Radmilovića", "Teatar na raskršću", "Dani komedije", "Dani Milivoja Živanovića", "Pozorišno proleće", "Nušićevi dani", "Međunarodni festival malih scena Rijeka", "Dani satire Fadila Hadžića", Teatar fest "Petar Kočić", "Dubrovačke ljetne igre", "Budva grad teatar"," Purgatorije". Od premijere, 1. oktobra 2018. godine, osvojeno je 15 nagrada - dve za predstavu u celini i 13 pojedinačnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)