NAJAVLJEN 21. BFI: Igra savršenih različitosti

M. N. M.

29. 02. 2024. u 18:16

BEOGRADSKI festival igre odvijaće se ove godine od 7. marta do 10. aprila u Beogradu i Novom Sadu, uz preko 30 predstava u izvođenju 14 plesnih kompanija iz 14 zemalja, a pod sloganom "Savršene različitosti", najavljeno je juče na konferenciji za novinare u Domu Skupštine Srbije.

НАЈАВЉЕН 21. БФИ: Игра савршених различитости

BFI promo

Ministarka kulture Maja Gojković je naglasila da njeno ministarstvo kontinuirano podržava Beogradski festival igre, zahvaljujući kom Srbija i Beograd tokom trajanja manifestacije postaju međunarodni epicentar savremene umetničke igre.

Ljubitelji savremene igre će u Beogradu i Novom Sadu imati priliku da vide više od 30 nastupa plesnih kompanija iz 14 zemalja, navela je Gojković, ističući da neupitan kvalitet programa festivala dokazuje i podatak da BFI poseti više od 20 hiljada ljudi svake godine. Poručujući da ovogodišnji slogan "Savršene različitosti" ukazuje na značajnu ulogu kulture na svim meridijanima, ministarka je dodala i da će koreografske instalacije Joana Buržoe iz Grenobla (na slici), na otvaranju 7. i 8. marta u Bioskopu "Balkan" biti "praznični poklon ženama".

Direktorka BFI Aja Jung je istakla da je za BFI preko 500 izvedenih koreografskih radova, a da 21. izdanje "ima zadatak da bude različitio od svega što nas okružuje, ali i od samog sebe, da iskorači hrabro i nadmaši sebe", tokom tog meseca kada "ceo svet igra pred našom publikom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!