KONCERT VIOLINISTKINJE LANE ZORJAN: Talentovana Novosađanka večeras u Narodnom muzeju u Beogradu

Lj.P.

13. 02. 2024. u 14:03

NA OVOM koncertu biće predstavljen i CD Kamerate Balkanike, ansambla s kojim je Lana Zorjan nastupila na Art Link festivalu 2023. godine, kao deo umetničke rezidencije koju je vodio dirigent Srboljub Dinić, a koju je podržala ambasada Švajcarske i Fond za zapadni Balkan.

КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ ЛАНЕ ЗОРЈАН: Талентована Новосађанка вечерас у Народном музеју у Београду

FOTO: ArtLink

Kao darovita violinistkinja, Lana Zorjan je bila izabrana za ArtLink program za mlade talente i svoj prvi nastup sa orkestrom imala je sa sedam godina kada je kao solista ArtLink kamernog orkestra svirala u Skupštini grada Beograda i na Trgu slobode u Novom Sadu, Vivaldijevo „Proleće“, sa koncert majstorom Kamerate Janaček, Pavelom Doležalom, koji je kao mentor radio sa mladim ArtLink virtuozima nekoliko godina, kroz Višegrad‒Balkan program za mlade talente, podržan od Međunarodnog Višegradskog fonda.

FOTO: ArtLink

ArtLink festival i kamerata Balkanika svrstali su Lanu među najperspektivnije mlade umetnike u regionu i organizovali su njene nastupe na Egzit festivalu, kao i u okviru ciklusa Muzika na tvrđavama, gde je Lana imala priliku da nastupi sa koncert-majstorom Fedorom Rudinom, dirigentom Srboljubom Dinićem. Na koncertu u Narodnom muzeju nastupiće i gudački kvartet sa violinistkinjom Valentinom Lučković, koja predstavlja Kameratu Balkaniku, a Lana Zorjan izvešće kompozicije Ravela i Vijenjavskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)