OVACIJE I NAGRADE ZA 79. ROĐENDAN: NP „Sterija“ iz Vršca premijerom proslavio 79. rođendan

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

12. 02. 2024. u 09:24

NARODNO pozorište „Sterija“ iz Vršca proslavilo je 79 godina postojanja na tradicionalan način – premijerom.

ОВАЦИЈЕ И НАГРАДЕ ЗА 79. РОЂЕНДАН: НП „Стерија“ из Вршца премијером прославио 79. рођендан

Foto: NP Sterija

Na Velikoj sceni izveli su manje poznati komad Jovana Sterije Popovića „Simpatija i antipatija ili Čudnovata bolest“, koji je režirala mlada Aleksandra Urošević.

Glavnu ulogu u ovoj simpatičnoj komediji odigrala je Vrščanka Jovana Božić, koja je dobila najveće ovacije publike. Povodom rođendana pozorišta, dobila je i specijalnu godišnju nagradu te ustanove za posvećenost i marljiv rad.

Nagrađene su i organizatorka Maja Jakšić i scenografkinja Sofija Lučić, koja se neretko bavi i kostimografijom i grafičkim dizajnom.

Nakon svečane dodele nagrada najavljeno je da će u izdanju pozorišta uskoro izaći i monografija o pokojnom glumcu Ivanu Vukovu, koji je 1954. sprečio zatvaranje vršačkog pozorišta i na brojne druge načine zadužio i tu ustanovu i sam grad Vršac.

NP „Sterija“, koje je osnovano januara 1945, svoj rođendan obeležava svakog 10. februara – na dan kada je izvedena prva predstava, Sterijin „Kir Janja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije