LJUBAVNI DUETI: Baletske zvezde nacionalnih pozorišta u Beogradu na Dan zaljubljenih

V.V.S.

31. 01. 2024. u 19:39

POD nazivom "Romansa u pokretu" održaće se baletski gala spektakl, uz učešće zvezda Narodnog pozorišta u Beogradu i nacionalnih tetara iz regiona - 14. februara, na Dan zaljubljenih.

ЉУБАВНИ ДУЕТИ: Балетске звезде националних позоришта у Београду на Дан заљубљених

foto Promo

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće izvedeni ljubavni dueti iz najpoznatijih klasičnih naslova i dela eminentnih koreografa iz regiona: Lea Mujića, Edvarda Kluga, Staše Zurovca, Krunislava Simića, Renata Zanela i Ronalda Savkovića.

Na inicijativu našeg nacionalnog teatra u zajedničkom projektu, posle više decenija, na istoj sceni okupiće se baletske zvezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona - Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Narodnog pozorišta Sarajevo, Nacionalne opere i baleta Skoplje, Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet Ljubljana, Slovenskog narodnog gledališča Maribor, Opere i Baleta Sofija i Srpskog narodnog pozorišta.

- Ova saradnja je proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet. Ponosni smo što smo okupili talenat baletskih igrača nacionalnih pozorišta iz celog regiona, stvarajući jedinstveno iskustvo za našu publiku. Baletski spektakl nije samo predstava: to je proslava jedinstva, u kome nas spaja lepota plesa u duhu ljubavi i umetničke saradnje - poručuju Ana Pavlović i Smiljana Stokić, umetnička i izvršna direktorka Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?