OPASNOSTI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: U Nišu konferencija O uticaju na fotografiju i medije

V.V.S.

15. 12. 2023. u 12:47

CENTAR za razvoj fotografije organizuje u Nišu, u subotu 16. decembra, konferenciju o uticaju veštačke inteligencije na fotografiju i medije.

ОПАСНОСТИ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: У Нишу конференција О утицају на фотографију и медије

foto promo

Kako se navodi, pojava veštačke inteligencije u potpunosti je promenila odnos javnosti prema vizuelnim sadržajima u medijima, pa je gotovo nemoguće razlikovati pravu fotografiju od realistične slike generisane veštačkom inteligencijom. Lažne slike prete da ugroze ulogu fotografije kao pouzdanog dokaza istine i dovode u rizik kredibilitet medija.

Učesnici konferencije su Aleksandar Ćirić, fotograf i urednik portala "Pirotske vesti", Saša Đorđević, predsednik UO Medijski istraživački centar Niš, Cvetan Tomčev, fotograf i predavač fotožurnalistike na Univerzitetu u Sofiji, dr Marija Vujović, vanredni profesor na Departmanu za komunikologiju i novinarstvu Filozofskog fakulteta u Nišu i Zvezdan Mančić, direktor Festivala fotografije "Vizualizator" i predsednik Centra za razvoj fotografije.

Centar za razvoj fotografije prethodno je organizovao dve tribine na ovu temu u Beogradu, u okviru međunarodnog Festivala fotogafije "Vizualizator". Konferenciju u Nišu podržalo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu