POSLEDNJA NEDELJA JESENJE IZLOŽBE: Veze filma, fotografije, slikarstva u Paviljonu "Cvijeta Zuzorić"

M.A.K.

05. 12. 2023. u 17:03

U POSLEDNjOJ nedelji, 86. Jesenje izložbe ULUS-a, koja se po prvi put održava kao međunarodna, i to pod imenom "TAJN ZNNjA - Film Fotografija Slikarstvo", u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" biće dodeljene i tradicopnalne nagrada.

ПОСЛЕДЊА НЕДЕЉА ЈЕСЕЊЕ ИЗЛОЖБЕ: Везе филма, фотографије, сликарства у Павиљону Цвијета Зузорић

Foto promo ULUS

U završnici će i umetnica Maja Rakočević Cvijanov izvesti performans i predstaviti svoj rad, u nekadašnjem noćnom klubu koji se nalazio u podrumu Umetničkog paviljona, a u okviru protesta zbog nenerenog statusa i lošeg stanja ovog izlagačkog prostora, u kome je i sedište ULUS-a.

Jesenja izložba okupila je 57 umetničkih dela u različitim medijima, a njen koncept je razvijenu saradnji Umetničkog saveta ULUS-a sa međunarodnim timom kustosa okupljenih oko platforme za estetsko eksperimentisanje i edukaciju Phd In One Night, koju predstavljaju Ivana Momčilović, Kaja Erdinc i Elizabeta Cukaro. Ova postavka teži da rasvetli veze između umetnosti pokretnih slika, statičnih slika i fotografskih ostvarenja, ali i poziva na avanturu preplitanja filmskog kadra, tehnika fotografisanja i filmsko-fotografskog ambijenta koji su neosporno uticali na razvoj slikarstva i drugih vizuelnih umetnosti, ističu u Ulusu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti