OMAŽ VLADIMIRU LOGUNOVU: Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta program posvećen poznatom koreografu i pedagogu 

V.V.S.

24. 11. 2023. u 13:23

PROGRAM posvećen sećanju na nekadašnjeg prvaka i direktora Baleta Narodnog pozorišta, priznatog koreografa i pedagoga Vladimira Logunova, održaće se u subotu 25. novembra, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta - povodom godišnjice umetnikove smrti.

ОМАЖ ВЛАДИМИРУ ЛОГУНОВУ: На Великој сцени Народног позоришта програм посвећен познатом кореографу и педагогу 

foto Arhiva UBUS

U programu će učestvovati umetnička direktorka Baleta Narodnog pozorišta Ana Pavlović, predsednica UBUS-a Dalija Imanić Savić, solistkinje Baleta u penziji Sonja Divac i Marija Janković Šehović, prvak Baleta u penziji i koreograf Konstantin Kostjukov i solistkinja Baleta Maja Varićak Antić.

Logunov je preminuo 11. novembra prošle godine u Beogradu, u 80. godini. U Narodnom pozorištu u Beogradu proveo je, kako je voleo da kaže, više od "pola života". Osim kao solista, a potom i prvak ansambla, ostavio je značajan trag i kao direktor Baleta obavljajući, s velikim uspehom, tu funkciju u periodu od 1980. do 1985. godine. Ostao je u nacionalnom teatru do kraja igračke karijere (septembra 1992. godine), kada prelazi da radi kao pedagog u Baletskoj školi "Lujo Davičo".

Jedno vreme bio je i direktor Baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u kojem je, u raznim periodima svoje karijere, postavio brojne balete - "Karmina Burana", "Bolero", "Karmen", "Serenada", "Poema o ljubavi", "Koštana", "Labudovo jezero", "Uspavana lepotica", "Ohridska legenda"...

BONUS VIDEO: UČENIK PREDSTAVIO SVOJ PRVI ROMAN: Mladi Uroš Mikulić u praksi pokazao moć knjige

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)