LICA IZA ZELENOG ZIDA: Izložba Nikole Milekića u galeriji KvART BW

M.A.K.

22. 11. 2023. u 19:12

PETA samostalna izložba Nikole Milekića "Iza zelenog zida" u galeriji KvART BW (u prizemlju tržnog centra Galerija, kod ulaza 1), predstavlja radove nastale u proteklih nekoliko godina.

ЛИЦА ИЗА ЗЕЛЕНОГ ЗИДА: Изложба Николе Милекића у галерији КвАРТ BW

Foto promo

To su motivi između figuracije i apstrakcije, koji kreiraju specifičnu vizuelnost i estetiku. Kroz svoj rad Milekić teži da ostvari slikarsko istraživanje odnosa grupe i pojedinca, što je i inspiracija za naslov izložbe, o čemu kaže:

- Likovi na slikama skriveni su iza svojevrsnog zida, koji služi kao zaštita od spoljnog sveta, a prisutni ljudi zajedno su stvorili jedan spokojan i uravnotežen ambijent. Ako je u pitanju stvaranje i uspostavljanje spokojnog ambijenta, onda iz toga sledi da su se oni izdvojili od ostatka sveta ili društva koje nije spokojno. Slikarski projekat čini ispitivanje fenomena koji se odnose na fragmentisanog čoveka, određivanje njegovog položaja u takvom društvu... - objašnjava umetnik.

Rođen 1991. u Beogradu Milekić je završio Fakultet likovnih umetnosti, na kome je i doktorirao. Dobitnik je nagrade FLU za crtež-studiju u boji, kao i nagrade za slikarstvo "Đorđe Bošan, slikar i profesor ALU".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)