SVEČANI BALETSKI DEFILE: Za 155.rođendan nacionalnog teatra osmišljen jedinstven umetnički događaj

V.V.S.

21. 11. 2023. u 17:15

POVODOM stogodišnjice baletskog ansambla, na Dan Narodnog pozorišta 22. novembra, u nacionalnom teatru organizuje se svečani defile Baleta Narodnog pozorišta i Baletske škole "Lujo Davičo" kao posebno osmišljen program kojim se proslavljava 155. rođendan kuće.

СВЕЧАНИ БАЛЕТСКИ ДЕФИЛЕ: За 155.рођендан националног театра осмишљен јединствен уметнички догађај

foto promo

Defileom će se na Velikoj sceni predstaviti ansambl i solisti Narodnog pozorišta,a pridružuju im se budući naraštaji koji će jednog dana i igrati na ovoj sceni.

Umetnička direktorka Ana Pavlović osmislila je program sa koncertnim izvođenjem odlomka iz premijerno obnovljenih baleta "Žizela", "Labudovo jezero, "Kraljica Margo" , kao i "Gusar"( Le Corsaire), koji je prvi put postavljen na našoj sceni povodom obeležavanja veka od prve baletske predstave kod nas.

Veče će početi predstavljanjem svih generacija beogradske baletske škole, a tokom programa predstaviće se i klasa diplomaca sa numerom iz baleta "Pakita". U završnoj sceni učestvovaće oko 120 igrača, učenika i članova baletskog ansambla Narodnog pozorišta, što predstavlja do sada jedinstven umetnički događaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave