NAGRADA BOJANU LJUBENOVIĆU: Priznanje "Zoran T. Popović" aforistiičaru "Novosti" na Festivalu humora i satire u Kačarevu

D.B.M.

18. 11. 2023. u 14:58

PISAC i aforističar Bojan Ljubenović, urednik TRN-a u "Večernjim novostima" upravo je dobio nagradu za dečje aforizme "Zoran T. Popović", koju dodeljuje Festival humora i satire "Žaoka" iz Kačareva.

НАГРАДА БОЈАНУ ЉУБЕНОВИЋУ: Признање Зоран Т. Поповић афористиичару Новости на Фестивалу хумора и сатире у Качареву

Privatna arhiva

Svojim vedrim humorom, Ljubenović vraća deci ljubav prema knjizi i čini da je zavole kao što je to bio slučaj sa prethodnim generacijama", stoji između ostalog u obrazloženju žirija, ocenio je žiri.

- Aforizme za decu objavio sam do sada u svoje tri knjige. Radi se o inspirativnoj ali veoma zahtevnoj književnoj formi čiji je zadatak da nasmeje najmlađe čitaoce, a to nije lako. Čast mi je što sam dobitnik nagrade koja nosi ime Zorana T. Popovića, jednog od naših najboljih aforističara - izjavio je Ljubenović.

Festival "Žaoka" u Kačarevu održava se već jedanaest godina i okuplja satiričare iz Srbije i regiona, a ima i poseban program za najmlađe, koji na konkurs šalju svoje likovne i prozne radove.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)