JUBILEJI DŽEZERA U „POZORIŠTU MLADIH“ : 25. Novosadski džez festival od 15. do 18. novembra

S.B.

09. 11. 2023. u 13:45

NOVOSADSKI džez festival, koji će u svom jubilarnom, 25. izdanju, biti održan od 15. do 18. novembra na Velikoj sceni „Pozorišta mladih“, otvoriće kvintet Kenija Gareta, proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene.

ЈУБИЛЕЈИ ЏЕЗЕРА У „ПОЗОРИШТУ МЛАДИХ“ : 25. Новосадски џез фестивал од 15. до 18. новембра

S.B.

To su danas, na konferenciji za novinare u Kulturnom centru Novog Sada, potvrdili organizatori ovogodišnje smotre džezera i naglasili da će četiri festivalske večeri obeležiti osam vrhunskih koncerata, kao i bogati prateći sadržaji, filmovi, radionice, džem sešn svirke i posebno retrospektivna izložba fotografija za četvrt veka festivala.

Glavni koncertni program, koji će svako festivalsko veče biti od 20 i od 22 časa, u sredu, 15. novembra, otvoriće Kenny Garret Quintet a posle njega nastupa Alfredo Rodriguez Trio. U četvrtak su na programu nastupi ZZ Quartet i Drumbooty, u petak, treće festivalske večei je koncert Alex Sipiagin Sextet & V. Kostandinović a zatim nastup Ferenc Nemeth Freedom Trio. Završno veče festivala u subotu, 18. novembra, rezervisano je za koncert Novosadskog big benda i Bojane Stamenov i za kraj, Matija Dedić trio.

Novosadski big bend će na smotri džezera obeležiti dve decenije umetničkog rada i kako je potvrdio Fedor Vrtačnik, dirigent i umetnički rukovodilac, predstaviti devet novih, sjajnih numera sa svežeg, nedavno snimljenog trećeg albuma.

- Tu su sažeta sva naša muzička interesovanja i radujemo se našem trećem nastupu na Novosadskom džez festivalu, na kojem smo učestvovali 2003. i 2017. godine- kaže Vrtačnik.- Uočljivo je da festival afirmiše stvaralaštvo mladih ljudi i ne robuje trendovima, kao uostalom i naš orkestar u kom dajemo priliku mladima da naslede ovo što smo stvarali i stvaramo. Svake godina festivala je kvalitetan program, koji se razvija i izvesno je da ima svoju budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)